Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Memmaao #71618 üzenetére

    "Vakcina millióból 1, COVID százból 3 🤔 én inkább gondolkoznék!"

    köszönöm, ennyi. aki ezt nem érti így 2020. végén, az miért érvelget?
    először megmutatom mindenkinek, hogy egy szót sem tudok angolul, aztán elkezdem kritizálni az angolverseny feladataira adott megoldásokat? :W

    és akkor ne csak a 3/100 álljon itt, mert ők "csak" azok, akik meghaltak. van egy még nagyobb csoport is, ők (forrás: Virológia Pécs):

    🤒⌛Hosszútávú COVID (Long COVID)

    A vakcinákkal és mutációkkal kapcsolatos hírek között ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy továbbra is számos ismeretlen vonatkozása van a COVID fertőzésnek. Ez az ismeretlen tovább hangsúlyozza a vakcinák fontosságát, továbbá az a tény, hogy nem csupán akut fertőzést, hanem hosszú távú életminőség romlást is képes okozni amennyiben teljes valójában, természetes fertőzésként találkozunk a vírussal.

    A hosszú-COVID fogalma azokra az esetekre vonatkozik, ahol a betegség akut fázisán túl is hosszútávú életminőség romlást figyelnek meg a páciensek. Számos manifesztációja van, amely ráadásul több szervrendszer érintettségére is utal.Nemrég megjelent egy preprint tanulmány, idáig a legalaposabb. Ebben 56 országból több mint 3000 embertől gyűjtöttek adatokat. A hosszú-COVID leggyakoribb visszamaradó tünetei a fáradság/fáradékonyság; krónikus fáradékonyság szindróma, illetve neurofiziológiai problémákat - főként kognitív diszfunkciót figyeltek meg. Aki átesett már a fertőzésen, azok közül sokan találkozhattak már a betegség kezdetére jellemző rendkívüli fáradékonysággal. A tanulmány szerint sokaknál ez bizonyos mértékig hosszú távon is fennmaradhat.

    A laboratóriumi COVID diagnózissal rendelkező páciensek 96%-a számolt be 90 napon túl is fennmaradó tünetekről. A legtöbb érintett 7 hónap után is életminőség romlásról számolt be és 6 hónapos intervallumban nem volt képes korábbi munkavégzéssel azonos szinten teljesíteni. Ezek az adatok nem csupán a hosszútávú egészségügyi és mentális romlást vetítik elő a betegségen átesettek jelentős részében, hanem a gazdaságra gyakorolt, munkaképességi mutatók romlását.

    ☝️Tanulság: Minden szempontból kerülendő a természetes fertőzés, nem érdemes azokat a közszájon forgó vélekedéseket követni miszerint „erősebb” vagy „jobb” immunválaszt érhetünk el a természetes fertőzéssel, ennek semmiféle virológiai vagy biológiai alapja nincs! Ráadásul most, hogy a vakcinák egyre szélesebb körben rendelkezésre állnak, lehetőség van elkerülnünk a fertőzés ismert és számos esetben rendkívül kockázatos megjelenéseit, illetve a hosszútávú hatásokat is amelyek sokszor enyhe megbetegedések után is jelentkeznek.

    ⚠️ Egy vírusfertőzés rendkívül összetett folyamat, a vakcinákban található tüskefehérjével, a vírus káros hatásai nélkül taníthatjuk meg a szervezetet a koronavírus elleni védekezésre.

    ℹ️ Forrás:https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/2020.12.24.20248802v2

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák