Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz GypsFulvus2 #51346 üzenetére
Az influenza miatt ne aggódj túlzottan, valószínűleg az idei szezon elmarad nálunk is.
Mondjuk ez a legkevésbé sem menti az eljárást és a helyzetet
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
HÁZIGAZDA
nem fura, hanem tipikus covid-jellemző! mivel üti az endotél sejteket és/vagy a tüdőt is, a szervezetnek magasabb frekvenciára kell állnia, hogy elég oxigént tudjon szállítani. nézzétek meg mindketten a légzésszámot is / perc nyugalmi állapotban, 15 fölé illene nem mennie.
és mérjetek véroxigént, az a tuti.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rive
veterán
Ha a (PCR) teszt negatív, akkor esetleg próbálj valami szerológiait, az (valmekkora eséllyel) megmondja átestél-e rajta az utóbbi pár hónapban.
Ui.: esetleg a családban másnál, több embernél is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Viszont a pulmonológus szerint tünetmentesen kihordtam a covidot, és ennek utóhatását szenvedem éppen el."
Ezt mire alapozza? A röntgen vagy még inkább a CT képen ezt azért látni kellene. Volt röntgen vagy CT?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Amur
addikt
válasz Kékes525 #51354 üzenetére
Volt két mellkas röntgen, és egy sürgős tüdő CT is (tüdő embóliát akarták kizárni). A tünetekre alapozza, nem a leletekre. Azok teljesen jók.
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
syberia
veterán
Az ember a saját tapasztalatának hisz a legjobban, és ha orvosról van szó, arról más orvosok is tudnak már. Valószínűleg jóval többet nálunk.
https://howbad.info/
-
nagyúr
Az egészségesek pedig pótolják az őszi-téli természetes hiányokat - szedjenek vitamint a gyümölcsfogyasztás mellett is, mert a gyümölcsök állás közben is veszítenek vitamintartalmukból. forrás
Ezt mondta Cili nénétek! A minapi nagy vitamin mizéria miatt idézem csak. De hogy állás közben is veszítenek a gyümik, ez érdekes, mert bizonyos idő után tuti, viszont bizonyos gyümi meg csak álló helyzetben hasznos. nem lövöm a poent le, csajoknak leesik úgyis
(ja és itt is osztogatnák időnként nagy kedvvel)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rive
veterán
válasz UberMutant #51362 üzenetére
Mondjuk minden január elején 2-3 hét kötelező maszkhordás rendesen odavágna az éves szezonnak. Hozzáadna 1-2 évet az életkori várakozásokhoz is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz UberMutant #51362 üzenetére
"Disznóság"
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Asbee
veterán
válasz GypsFulvus2 #51346 üzenetére
Valamit az orvosod nagyon nem tud, vagy kever, félreinformál. A 4 komponensű van a gyerekeknek, idősebbeknek krónikusnak. Nekik ugye ingyenes volt eddig is, többiek megvehették. Most megvételre úgy tűnik nincs lehetőség. A 3 komponensűből kellett hogy kapjon eleget. Én aki háziorvossal beszéltem mind kaptak ebből bőven. Ez sem ördögtől való. Az én háziorvosom már a 4 komponensűt hozza el, igaz abból tényleg nincs sok. De prevenar 13 ból is annyi van neki, hogy már látja lesz ami kuka. Pedig nincs a politikában, nincs semmi ilyen kapcsolata.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Gondolom vérkép is volt és a szívtrombózis is kizárva. A vérnyomás ingadozás is lehet covid utóhatás, amire Rive is célzott. Sőt az egész akár idegrendszeri is lehet. Utólag rájönni nehéz. Azonban valószínűleg reverzibilis és legrosszabb esetben néhány hónap alatt elmúlik, vagy akár sokkal hamarább.
#51355 Rive
Csak azért gondoltam erre, mert a pulmonológus mondta neki, hogy utóhatás.
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
Akkor én valami különleges covidot nyalhattam be, mert nálam a lázas időszak alatt, pont fordított tünetek voltak. Azaz rohadtul leesett a vérnyomásom, volt hogy 5-6-szor el kellett indítani a karos vérnyomásmérőt, hogy ne hibaüzenettel szálljon el, és amikor végre mérhető eredményt adott a vérnyomásomra, ilyen 90/60 körüli érték volt, a pulzusszám meg 40-45/perc.
Ez azzal járt, hogy néhány esetben csak négykézláb tudtam kimászni az ágyból a WC-ig, mert felállva egyszerűen elszédültem."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Rive
veterán
válasz Kékes525 #51371 üzenetére
A pulmonológus is csak találgatni tud ilyenkor
Illetve kizárja azokat a lehetőségeket, amit ki tud.Asszem' tényleg csak valami szerológiai teszt adna érdemit ügyhöz: megvolt-e vagy se.
#51370 radi8tor: néhány többször mosható szövetmaszk, amit évente csak két hétre kell elővenni? Ne már... De amúgy amennyit behozna egy szezonban az influenza állami költségein, hát akár ingyen adva is masszívan pozitívra jönne ki.
Persze, semmi esély effélére, én is tudom.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[Itt az áttörés? Megtalálhatták a Covid ellenszerét]
A címre ne figyeljetek, az marhaság, pontosabban clickbait. Amire céloznak az már rég megvan és nagyon sok más cégnek is meglesz. Amiért linkeltem az ez:
"az oltóanyag erőteljes immunválaszt vált ki az idős emberekben: szervezetük antitesteket és T-sejteket (T-limfocitákat, amelyeknek elsődleges szerepük van a sejtes immunválasz működésében) kezd termelni."
Már nagyon régóta írom, hogy az antitestes immunválasz az csak része a szervezet védekezésének. Általában ez a legutolsó védelmi vonal. Az első a nem specifikus immunválasz. Ilyenkor a kórokozó bejutási pontban lévő nem specifikus immunválaszban résztvevő sejtek azok amik megtámadják a kórokozót. Ha nekik nem megy a kórokozó megsemmisítése, akkor a hatékonyabb specifikus immunválasz első védelmi vonala a T sejtek veszik fel a harcot a kórokozóval.
Azaz attól, hogy ha nincs vagy nagyon kevés az antitest, az még nem jelenti azt, hogy nincs immunitás. A T sejtek is ugyanúgy emlékeznek a kórokozóra, mint a B sejtek.
Az teljesen normális folyamat, hogy a fertőzést követő néhány hónap után lecsökkent az antitestek száma. Minek termeljen antitesteket a szervezet, ha nincs rá szüksége? Viszont ha ismételt fertőzés éri, akkor a memóriasejtek révén ismét, nagyon gyorsan beindul az antitest termelődés és/vagy a T sejtes védekezés is és gyorsan, hatékonyan elpusztítják a kórokozót.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
-FreaK-
veterán
válasz daneel_hu #51274 üzenetére
Nekem is hasonló tünetek voltak szeptember közepén, nem csináltattam tesztet, de még lehet fogok, érdekelne, hogy az volt-e. Magas láz, levertség, étvágytalanság, de orrfolyás meg szaglás/íz érzékelés vesztés nem.
Asszonynak viszont mintha tompult volna a szaglása erősen, csak egész közelről érez szagokat.
Hárman vagyunk egy háztartásban, elég gyorsan kaptuk el mindhárman, hasonló tünetekkel, asszony kezdte, de neki csak 2-3 napot tartott max., bár ő a terhessége miatt teli volt vitaminokkal.Antigén teszt kimutatja több mint egy hónap után is, ha volt fertőzés?
Illetve kétféle antigén teszt van a közeli mintavételi helyen, IgM és IgG melyik az ajánlott? -
andor80
senior tag
Tudni valami ponosabbat meddig fertőz vagy ez még teljesen random
M taláékoznék egy barátnőmmel (nem sex barát) és pont két hete kapta meg az eredményt,hogy pozitív de elötte már pár napja beteg volt .
Elkerülném 1 hétig még meg is értené (kisgyerek idős nagyi egy lakásban nálam)de bizonyos dolog miatt most elkerülhetetlen a tali szóval finger crossed értünk srácok!Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Kékes525
félisten
válasz Jablocskov #51375 üzenetére
Olvasd el amit ezelőtt írtam. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
De amúgy amennyit behozna egy szezonban az influenza állami költségein, hát akár ingyen adva is masszívan pozitívra jönne ki.
Persze, semmi esély effélére, én is tudom.
még a végén nem jutna motogp pályára, vagy vadászati világkiállításraEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #51339 üzenetére
Az lenne a természetellenes, ha ez nem így történne. Ennek semmi köze a nyájimmunitás kialakulásához, vagy a védettséghez.
Minden fertőzés után néhány hónappal lecsökken az antitestek száma. Hatalmas pazarlás lenne a szervezet részéről, ha mindig minden kórokozó ellen termelne nagy mennyiségben antitesteket, amivel az egyén élete során találkozott. Ezért vannak a memória sejtek, amik segítségével gyorsan tud antitesteket termelni a szervezet, ha ismételten találkozik az adott kórokozóval.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz -FreaK- #51379 üzenetére
Fertozes elejen antigen vagy PCR teszt mutatja ki a virus jelenletet.
Antitest tesztet a pozitiv PCR/antigen teszt, vagy ha tuneted volt, akkor a betegseg lefolyasa utan 2-3 hettel erdemes csinaltatni, mivel elotte relative keves antitest van a verben. Ha van ra lehetoseg, mindketto komponensre (IgG, IgM) meretnek.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Csatravi
senior tag
Járványügyi szakértő: A remdesivir hazai gyógyszervizsgálata alkalmatlan a gyógyszer vizsgálatára
Úgy látszik mi mindenből tudunk egy Magyar sajátosságot csinálni.
Várólistás lett a kormány által reklámozott ingyenes influenzaoltás
Mert erre is rendesen felkészültünk. -
syberia
veterán
válasz Kékes525 #51378 üzenetére
A mellékhatásoknak nem olvastam utána, tehát itt is van rizikó. Az orvos szakértelme döntő fontosságú, az ilyen mértékű gyógyszeres beavatkozásnál.
(#51388) Csatravi: Ha nincs kontrollcsoport, nincs legitim vizsgálat sem. Egy újabb megerősítés a gyártó részéről, hogy nem hisz a saját termékének hatékonyságában. A WHO publikálta tanulmányból tudjuk, hogy a mortalitást nem befolyásolja szignifikáns mértékben.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Kékes525
félisten
válasz Csatravi #51388 üzenetére
"Első probléma: a vizsgálatban nincs kontrollcsoport"
Eddig voltam hajlandó most elolvasni. A nyugalmam megőrzése érdekében elmegyek edzeni.
Ha ez igaz, akkor ez idiotizmus a köbön. Kontrollcsoport nélkül nem lehet gyógyszervizsgálatokat végezni. Ha ez igaz, akkor ez keményen politikai dolog. Kiadhatták a politikai megrendelést: a gyógyszernek hatni kell és kész.
-
Amur
addikt
válasz Kékes525 #51371 üzenetére
Volt vérkép,szív ultrahang,EKG szinte minden. Az a fura tényleg hogy egy negatív teszt után a covid full elvetve, inkább csinálnak 10 drága vizsgálatot mint még egy tesztet..
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
daneel_hu
addikt
"Ez a folyamatosan magas pulzus fura. Méghozzá azért mert én hetek óta ezzel járom a kórházat, illetve a mellette esetenként rohamszerűen érkező ólmos fáradtság, ami légszomjjal is jár egy idő után. Jelenleg a kardiológia van soron. Covid tesztem negatív lett, pulmonológus szerint nincs asztmám, tiszta a tüdőm. Utolsó tippje a kardiológusnak a vérnyomás ingadozás. Viszont a pulmonológus szerint tünetmentesen kihordtam a covidot, és ennek utóhatását szenvedem éppen el. Ez a magas pulzus viszont érdekes módon nálam is megvan. Egy ideje 95-110 között mozog (vezetnem kell vérnyomás naplót, azért tudom pontosan), előtte sosem volt 70 felett sem nyugalmi állapotban, tehát valami tuti megdolgozta a szervezetem rendesen! A családban mindenki volt most influenza szerű tünetekkel beteg, hetekig.. Teszt csak nekem volt, nem kizárt hogy végigment rajtunk."
Hello.
Már lement 85-körülre, de volt 80 alatt is. Ez némileg bíztató. -
Rive
veterán
-
t72killer
titán
válasz Ringman #51372 üzenetére
Napi ezer, sőt a cikkben többezer? Az hogy jött ki, gázkamrákat üzemelnek be? Jelenleg úgy, hogy igencsak elszabadult náluk a hececáré, járunk kb napi 150-nél. A vírus mortalitása nem kevés rosszindulattal (kivérzett eü?) 2%, azaz 1000 halotthoz egy nap 50e fertőzöttnek kéne összejönnie egy 10M-s országban. Ezt full szabadjára eresztve is csak alapos segítséggel tudja a vírus.
A napi 100, esetleges csúcson 2-300 is bőven komoly probléma egy olyan országban, ahol kb 300 lehet a normál napi halandóság a közúti balesettől az áttétes daganatokig bezárólag.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
lafaty80
addikt
-
dr.bubo
őstag
válasz lafaty80 #51396 üzenetére
[Itt] van pár infó a tesztekről, mi mit mutat ki, és a fertőzés/betegség melyik szakaszát jelzi.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
daneel_hu
addikt
válasz lafaty80 #51396 üzenetére
Nem tudom.
Ha covid-tesztre gondolsz akkor nekem ilyenem nem volt.
Csak akut probléma esetén jönnek a mentősök (szerintem), a háziorvost most hívtam, kvázi kiröhögött "... akkor felejtse el az egészet ha meggyógyult stb".Mivel tényleg nincs veszélyben az életem (legalábbis így gondolom most), feleslegesen nem hívnék mentőt. Maradok a seggemen, aztán meglássuk.
-
dr.bubo
őstag
válasz daneel_hu #51399 üzenetére
Én nem is hívtam a háziorvosomat, elsétáltam a gégészetre. Ott az orvos megvizsgált, mondta, hogy nem láthatók a légutak. Mire én megkérdeztem: dr. Úr levegyem a maszkot?
Háziorvosom telefonon nem tudom, hogy látta volna a torokgyulladásomat, meg adott volna rá gyógyszert.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest