Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    "Órákig nem tudták a karanténba zárt iráni diákok, hogy egyikük tesztje pozitív lett" [hvg]

    "Jelenleg 42-en vannak közülük karanténban, 3-6 fős szobákban, ahol elmondásuk szerint se szappan, se fertőtlenítő, de még vécépapír sincs. Maguknak takarítanak, és ha nem segítenének a barátaik, akkor nem tudják, hogyan oldanánk meg a mindennapi szükségleteiket."

    "A konfliktus akkor alakult ki, amikor kiderült: a szobájukban az egyik fiú fertőzöttségéről már órák óta tudtak az orvosok, de ezt nem árulták el senkinek, és az érintettet is arra kérték, tartsa titokban. Maga a fertőzött sem értette, miért nem vitték azonnal másik kórterembe. Ez idő alatt ráadásul egyáltalán nem hagyhatták el a szobát, a diákok szerint még az erkélyre kivezető ajtót is bezárták, és elvitték a kulcsot."

    "A magyar hatóságok eközben azt állítják, hogy az irániak több esetben nem megengedhető magatartást tanúsítottak, megpróbálták kijátszani a szabályokat, székeket dobáltak. „Én ilyet egyáltalán nem hallottam, székeket pedig nem is tudtunk volna dobálni a folyosóra, hiszen az nincs is a szobában” – mondta lapunknak az egyik diák. Azt viszont többen is megerősítették közülük, hogy az idegenrendészet kiutasítással fenyegette őket."

    ...

Új hozzászólás Aktív témák