Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    válasz philoxenia #12588 üzenetére

    Én sem voltam egyértelmű, de próbálom behozni a lemaradásomat a hsz-ekben, ezért a kapkodás. Bocsánat. :B
    Szóval a "nyugdíjas torna" valójában többet ér mint pl. 7km futás, ugyanis előbbi teljesen átmozgatja az ember izomzatát, nyirokcsomók pedig szétszórva helyezkednek el a testben. A legtöbb futó egyszerűen csak fut, de több nyirokmirigy megfelelő "pumpálását" a karkörzés biztosítja. A legjobb a teljes testet átmozgató gyakorlatsor. Pl. "nyugdíjas torna". De a tai-chi mozdulatsor is ezen alapul. Biztosítja a csi vagy kí (vagyis, ha megfosztjuk a távol-keleti misztikus humbugtól a nyirok) áramlását a testben, ezért az immunrendszer nagyon jól képes reagálni a fertőzésekre. De ha már témánál és immunválasznál vagyunk: ide tartozik az is, hogy mindig orron vegyétek a levegőt! A szokásos okok mellett (amit máshol is olvashattatok) az orr nyálkahártyán keresztül elkapott antigénekre az orrmandula válaszreakciója sokkal gyorsabb és erősebb mint máshol. Az egyik ok pl. (a sokból) amiért a maszkok viselése ellen vagyok, hogy a maszk alatt a legtöbben (én is) automatikusan néha a szájon át veszik a levegőt (amíg rá nem ébrednek erre), ami _sokkal_ rosszabb mint ha maszk nélkül az orrukon veszik. A maszk helytelen használata több kárt okoz mint használ, és a maszk használatát (bármennyire is jelentéktelennek tűnik) bizony tanulni kell mint minden mást.
    Ja és nem. "Trenírozni" nem lehet fizikálisan az immunrendszert, az ügy érdekében annyit tehetsz, hogy az összes létező védőoltást beadatod magadnak, ami tulajdonképpen az immunrendszer "trenírozása", illetve megfelelő táplálkozással, táplálék kiegészítőkkel biztosítod, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. A túlzott immunreakciónál nem "erős" hanem hibás immunrendszer. Mindemellett a szervezet rendkívül komplex, nem véletlenül kezdenek divatba jönni a személyre szabott egészségügyi megoldások.

    [ Szerkesztve ]

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

Új hozzászólás Aktív témák