Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz t72killer #121059 üzenetére

    1. A 10-es érték egy elméleti megfontolások alapján "tippelt" szám; oltatlan, korábban fertőzésen át nem esett népességre vonatkozik, ahol nincs se higiénia, se szellőztetés, se maszk, se távolságtartás, se bármilyen egyéb járványellenes intézkedés.

    2. Az effektív R érték pl. UK-ban 0,8 (vagy annyi volt, mikor legutóbb néztem.)

    3. Ha kötelező maszk viselés van, akkor a vírusnak nem egy, hanem két maszkon kell átvergődnie. És két 90%-os maszk együtt már 99%-os. (Elméletben.)

    4. A levegőben nem csak életvidám, frissen kilehelt vírusok lébecolnak, hanem percek vagy órák óta ott lebegő enervált, szottyadt példányok is, amikkel szemben azért van esélye a szervezetnek, főleg, ha még a maszk is megtizedeli őket.

    5. Ez még mindig csak a te véleményed, amit persze nagyon tisztelek, de nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy a járványügyi szakértők szájából pont az ellenkező véleményt hallom, azaz hogy a maszkok hasznosak, mert csökkentik a fertőzés kockázatát.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák