Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz lacafaca #120734 üzenetére

    Valójában tök érdektelen, hogy hogyan készült a teszt.

    1. Voltak Wuhanban furcsa tüdőgyulladásos esetek.
    2. A kínaiak izoláltak egy újfajta vírust, szekvenálták az RNS-ét, és publikálták.
    3. Az amerikaiak (meg mások), csináltak teszteket, amik kimutatják a vírus jelenlétét. (Tök mindegy, hogy hogyan, fekete mágiával is csinálhatták volna.)
    4. A teszteket világszerte alkalmazzák, így Magyarországon is.
    5. Akik a tesztek szerint pozitívak azoknál nagy valószínűséggel ki lehet mutatni egy vírust, aminek az RNS-ét szekvenálva kb. ugyanazt kapjuk, mint amit a kínaiak publikáltak. Ezt még Magyarországon is rutinszerűen csinálják. Akiknél a tesztek negatívak, azoknál általában nem kimutatható a vírus.

    Fentiekre természetesen számos magyarázat létezhet:
    - Tényleg létezik a vírus, és a tesztek alkalmasak a kimutatására.
    - A kínaiak bénák, és nem is tudnának vírust izolálni, az amcsik nem tudnának megkülönböztetni egy náthavírust az ebolától, viszont sok pénzük van, és világszerte lefizetnek tudományos műhelyeket, laborokat, orvosokat, stb., hogy csináljanak úgy, mintha lenne vírus, és működnének a tesztek.
    - Az egész világot hipnotizálta egy Uri Geller formátumú mágus, aki nemsokára színre lép, és az egész világnak leesik majd az álla.
    - Nem csak a vírus nem létezik, hanem az egész világ sem, mindez csak az én fejemben van. Viszont feltehetően valami nehezet vacsoráztam tegnap, ezért most azt képzelem, hogy az elképzelt világban pandémia van, és én egy képzeletbeli internetes lap fórumán vitatkozom az általam elképzelt szkeptikus topiktársakkal.
    Gondolom mindenki ki tudja választani a helyes magyarázatot. Aki nem, annak elárulom, hogy az utolsó. ;]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák