Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz Sped #114514 üzenetére

    "Az embereket nem érdekli a vírus és a járványkezelés sem. ...Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem feltétlenül csak tudatlanságból viselkednek az ember úgy, ahogy, hanem azért, mert 2 év után már uncsi a vírus meg a folyamatosan ezzel kapcsolatos kommunikáció...."
    Igen, de a "nem érdekel, unalmas." - hozzáállás egyfajta önzőségből, felelőtlenségből, és tudatlanságból fakad.
    Nagyon sokakat nem érdekel semmi, amég őt magát nem érinti konkrétan. (Megbetegedés, vagy korlátozás...)
    Kicsit olyan, mint a klíma vagy környezetvédelem téma. Mindenki tudja, hogy szar van, és hogy kellene tenni valamit, de ő maga nem tesz ellene semmit, ugyan úgy megy minden egy kukába, ugyan úgy autóval megy két utcát a boltba még 500as benzinár mellett is, ugyan úgy a wcbe önti a használt sütőolajat, továbbra is a müanyagba , egyesével csomagolt répát veszi meg (ahelyett, hogy Lacától venné :D btw Laca, ugye lebomló zacsiba csomizzátok a gezemicét?).
    Aztán amikor nyáron 45 fok van árnyékban, és pusztulnak a halak a szomszédos tóban, és mikroműanagra figyelmezetnek a "bio" kajákban is, akkor megy a kesergés, hogy "hát micsoda világ van, senki nem tesz semmit".
    Itt is hasonló a szitu, nagyon sokan valóban nem azért nem oltottak, mert oltásellenesek, vagy laposföldesek, hanem mert szarnak az egészre. (ki is szokta ezt mondogatni? ;] )
    A passzívitás addig tart ameddig nem halasztják el a térdműtétét, vagy nem kell maszkban mennie edzőterembe, nem zár be az ovi, és kell otthon maradnia emiatt a gyerekkel.... Ezek miatt pedig mindenki más a hibás csak ő maga nem. Hülye kormány, hülye szabályok, hülye orvosok, hülye a többi ember...

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák