Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    Nézzük a vakcina ellenesek főbb, visszatérő mantráit:
    - Dehát ez kísérleti!
    Nem, nem az. A kísérleti fázis a Phase III lezártával végbe ment. Pont. Ezt követően lett engedélyezve a vészhelyzeti protokoll szerint , ami jelenleg is érvényben van kivéve USA, ahol már fully approved. A kísérleti és a vészhelyzeti állapot között óriási a különbség.
    A kísérleti szakasz lezártával jóváhagyásra került az alkalmazhatósága nagy tömegekben , mivel a vizsgálatok adatai szerint minden kockázata, mellékhatása kisebb, mint a hatékonyságának köszönhető védelem nélküli fertőződés kockázata.
    - Gyorsan összedobott kotyvalék! Egy vakcina kifejlesztése évekig kell hogy tartson!
    Ez több dolog miatt sem állja meg a helyét:
    A vakcinák kifejlesztése azért volt lassú korábban (évek akár évtizedek) mert rengeteg pénz, erőforrás, zökkenőmentes ,gyors kommunikáció és nagy számú "tesztalany" szükséges hozzá.
    A korábbi vakcina fejlesztések azért tartottak évekig, mert "ráért" nem volt pandémia, nem kellett sietni vele. Nem volt kb végtelen pénzforrás rá, mint a jelenlegi helyzetben.
    A technikai fejlődés rengeteget dobott a fejlesztés sebességén, korábban (10-20-30 éve amihez viszonyítják a vakcina fejlesztési idő "szükségességét") még nem állt rendelkezésre minden laborban korlátlan több gigabites net, nem volt összekötve a világ minden pontja egymással. Egy kutató nem tudott egyhavi adatot feldolgozni és továbbítani egy másik laborba egyetlen kattintással. Lényegesen kevesebb volt a jól felszerelt modern labor.
    ( Gondoljunk bele mennyi ideig tartott 20-30 éve mondjuk egy építésznek megtervezni egy házat:
    Statikai számítások , műszaki rajzok kézzel, ezeket postán továbbítani ellenőrzésre, a vaisszakapott adatokat értelmezni, újra rajzolni, számolni, újra kiküldeni, más építészekkel konzultálni, levélben, telefonon, tőlük rajzolt terveket bekérni, elemzésre... Ma meg számítógéppel a neten , segédprogramokkal mindaz ami korábban hónapokig vagy évekig tartott, napok alatt megvan...)
    Ezen felül pedig folyamatosan voltak tesztalanyok, akiken lehetett ellenőrizni a hatékonyságot, mellékhatásokat... Pl egy influenza elleni oltást hiába fejlesztesz nyáron, mivel szezonális, nincs kin tesztelni fél évig, addig áll a projekt, Covid esetén folyamatosan, tömegesen voltak tesztelhető fertőzöttek.
    - Undorító kényszervakcinázás!
    Kényszer na az nincsen. Kényszer az, ha nics alternatíva. pl pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy pénzt vagy életet... igen vagy nem, fekete vagy fehér....
    Itt jelenleg elutasíthatod az oltást, ezzel lemondasz mondjuk a jelenlegi munkádról, vagy arról, hogy PCR teszt nélkül zárt étterembe menj, esetleg bemehess kórházba látogatni...
    Van B verzió, van választási lehetőség. Neked kell mérlegelni, hogy melyik a fontosabb, a lehetőség adott. Az ügyben valóban lehet jogászkodni, hogy milyen mértékben, milyen erővel lehet hatni egy polgárra , de ennek nem most van az ideje, pandémia idején.
    - Rengeteg mellékhatás, rengeteg halál!
    Igen vannak mellékhatásai, és igen extrém esetben akár halált is okozhat....
    Mint ahogy rengeteg egyéb évtizedek óta használt, gyógyszer / vakcina esetében is.
    Az arányok, a kockázati esélyek viszont továbbra is a vakcina mellett szólnak.
    Az összes mellékhatás, ami a jelenlegi covid vakcinák esetében bizonyított (vérrög képződéstől a szívizom gyulladáson át a herpesz kiújulásáig...), közvetlen covid fertőzés esetén is jelentkezhet, csak éppen többszörösen nagyobb eséllyel. Annak pedig, hogy a vakcinától hal meg az ember több ezerszeresen kisebb az esélye, mint ha védelem nélkül kapja el a covid bármelyik variánsát, és az annak köszönhető szövődménytől halna meg.

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák