Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Angelina87 #108178 üzenetére

    Azért ez nem ilyen egyszerű. Én is így gondolom, hogy túl vagyunk népesedve és gáz, hogy au egész világ összement és rengeteg ember mozgott a vírus előtt a szélrózsa minden irányába sokezer km távolságokat.

    Viszont hulljon a férgese? (és most itt nem feltétlenül a kovidra gondolok csak) Ez nem ilyen egyszerű. Ha pont Te vagy a "férgese"? Vagy valamelyik szülőd, netán gyereked, gyerekeid? Akkor vállrántás és hát nem olyan nagy baj, úgyis túl vagyunk népesedve?

    Az is tény, hogy szennyezzük a környezetet, de mondjuk az általad említett földrengésnek ehhez semmi köze.

    Összességében inkább az a baj, hogy az emberiség annyit tudott letenni az asztalra a húdenagy intelligenciája ellenére, hogy a mai, fejlett világban is úgy állunk, hogy vagyunk mi, akik egy viszonylag fejlett és kényelmes világban élünk, persze ezt sem okosan, hanem túltolva, túlfogyasztva, aztán van az emberiség nagyobb része, akik nyomorban, elnyomásban, megfelelő élelem, víz vagy épp életminőség nélkül élik túl a napjaikat a koszban, retekben. Na ez az igazi társadalmi olló, nem az, hogy itthon az egyik minimálbéres, a másik meg milliárdos.

    És az egyik réteg a túlfogyasztást termeli újra, a másik réteg meg saját magát. Összegezve ennyire jutott eddig az emberiség.
    Ja és ha elérnénk annyit, hogy az elmaradott részek egyenesbe jöjjenek, ne legyen túlszaporodás és lenne jó anyagi körülmény, fejlettség?
    Hát akkor az lenne, hogy ez az x milliárd ember is elkezdene pontosan úgy túlfogyasztani, mint a "nyugati" ember és még jobban seggbe rúgnánk a Földet. Eléggé sakk-matt.
    Fejlettek vagyunk, de egyben túl hülyék a fejlettséghez és annak megfelelő kiaknázásához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák