Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Piftuka #21918 üzenetére

    Mivel választ nem kaptam, hát megrendeltem.

    Ha érdekel valakit, leírom a még egészen friss tapasztalataimat...

    Első "blikkre" nem tűnik nagyon "bazárinak" a műanyag, amelyből készítették, és praktikus a forgatható hangszóró rész. (Könnyebb elhelyezni az asztalon.)

    A fejpánt állítható, és legalább egy aluminium "sínen fut", ami ad némi pluszt a strapabíráshoz.

    Az egész fejhallgató egyébként nekem kifejezetten szorosnak bizonyult, pedig nincsen nagy méretű fejem. Az egész berendezés gyenge pontja szerintem a fülpárna.

    A szivacs "túltömött", és a nagy feszítőerővel ez már önmagában diszkomfort érzetet ad. (Azt nyilván nem tudtam letesztelni, hogy pár hét/hónap múlva mennyire tágul ki a fejpánt, hogy adjon némi plusz kényelmet.)

    A fülpárna kiképzése pedig szerintem nagyon rossz. Nem tudom, kinek jutott eszébe ez az aszimmetrikus, trapéz forma, de nem fér be alá a fülem. Ismételten csak... nincsen nagy fülem, de egyszerűen kényelmetlen.

    Több órát viseltem folyamatosan, és nem változott meg a véleményem.

    A "szövet" kábel pedig egyenesen vicc. Olyan vékony, hogy jelen esetben éppen "ellen dolgozik" az eredeti funkciójának. A lágysága miatt, "hurkákba" pödrődik, sodródik a kábel... Jelen esetben egy vastagabb műanyag kábel praktikusabb lett volna. Ráadásul finoman szólva sem hosszú a kábele.

    Ami a hangzást illeti... Elsőre kifejezetten meglepett. A Logitech "belépő" modellje, és gamer headset volta lévén nem voltak különösebben nagyobb elvárásaim.

    Pozitív csalódást okozott. Zárt létére kifejezetten jó teret ad a kategóriájában, ráadásul viszonylag kevésbé érvényesült "dobozhang" jellemzi.

    A basszus tartomány viszont elég erőteljesen uralkodik, "ráül" a hangképre. Túlságosan az dominál, és emiatt mégis kap az egész egy "befülledt", doboz hangzást. Másfelől szerencsére nem teljesen szétfolyó, hanem kellően pregnáns is tud lenni a basszus. (Pl. "Kamelot - Solitaire", a gyors dupla lábgép.)

    Én viszont abszolút nem kedvelem az ilyen hangzást.

    A középtartományok terén azért az EQ-val be kellett neki segítenem, a magas tartomány viszont elég, ugyanakkor "sziszegős".

    Mindent összevetve, a basszusban domináns hangzást kedvelő felhasználóknak ennyi pénzért jó választásnak tűnik a maga kategóriájában.

    Nekem viszont nincsen kedvem hosszabb távon tesztelni, mert tényleg annyira kényelmetlen.

    Azért érdekel, hogy akinek ilyen kialakítású LOGITECH fejhallgatója van, az hogyan bírja (el)viselni!?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák