Új hozzászólás Aktív témák

  • Diliglyo

    csendes tag

    Heló mindenki.

    A minap vettem egy Zalman RF6S+M fülest ugyebár mikrofonnal. Az oka hogy megvettem ezt a ''drága''ságot az az volt hogy le akartam cserélni a régi Azona DJ Headsetemet. Ez egy jó hangzású füles volt. Szép hangokkal és jól adta vissza a játékbeli térhangokat, egyetlen kellemetlen dolog az volt hogy olyan 1,5 óra warozás után már szétnyomta az ember fülét mivel a kagylót nem éppen cuppantottak be az ember fülcimpáját hanem mint a satu közrefogták.
    Szóval olvasgatok olvasgatok keresgélek vajon milyen fülest vegyek. Néztem Sennheisereket dehát drágának véltem a 18ezret kiadni egy HD-515ért vagy 24ezret egy HD-555ért. Itt is olvastam hogy Ozaki csatázik a Zalmannal és mindenki nagyon jókat írt róla. persze nem olvastam végig a teljes topicot de az elején lévőket igen. Mindenki isteníti.
    Na Google: ''Zalman RF6S'' ki is ad jónéhány találatot megnéztem a ''leírásokat''. Ezalatt azokat az oldalakat értem ahol fellelhető valami ajánló vagy a terméket forgalmazzák és mindegyik csupa csupa jó dolgot mondott. Oké persze hogy jó dolgot mondanak hiszen vagy eladni akarják vagy jol jattolt a forgalmazó. És akkor mondom tovább keresgélek. SG forumon is irtak hogy ez az ozaki meg más egyéb fülesek között vacilálnak az emberek.
    Végülis beadtam a derekam és azt mondtam kipróbáljuk. Megvettem Pesten a Demandnál és hát haza is hoztuk. Egyből be hangkariba húú minden fasza. Vagyis lettvolna.

    Tapasztalataim a következő 10 percben:
    1. A csatlakozok pöppet rosszul voltak felcimkézve. a center az rear a rear az front a front az center. szal körbeverik egymást. Mondom nemigaz hogy félrenyomták. Fogtam a régi Creative 5.1es hagszettet mindent benyomok ugy ahogy fel van cimkézve és tátámm nem a hangkarim (integrált AC97-es) csatlakozoi vannak összekeverve. Nem is lehetett mondjuk mer előtte 3 évig igy használtam mind 5.1 mind a headsettel.

    2. Najó. Problémát megoldottam hogy bedugdostam ugy hogy jól szóljon. van ugyebár az a kis aranyos teszt hogy minden satelitet megszólaltat hogy jol működik e. FrontL ok. Center OK. FR ok. RearL ok RR ok. Subwoofer: -.
    Mondom mivan? nem szól! Rányomtam megint az 5.1es hangcuccot és hát azon bugott a subwoofer ahogy annak kellett. Visszanyomom a fülest. többször megcsinaltattam a ''testet'' dehát nem akar szólni a basszus.

    3. Elkezdenék játszani, de előtte egy winamp. Szépen szól bal jobb minden oké. Akkor jöjjön az én tesztem Counter-Strike 1.6. Végülis azért vettem mer ehhez kell meg kevésbé filmhez és zenéhez. De legjobban azért mert CS-zek és hát a mikrofon meg ventrilohoz. Elindul a játék: BZZZZzzzz. Mondom mivan? miez az alap zúgás? Játszok és jól adja a térhangokat csak hát eltér egy picit a masik fülestől a mély magas közep hangok aránya és picit mashogy hallom a dolgokat de ez kalibrálható bármikor a hangkari equalizereben. Nem tellik bele pár perc 1on1 szituba keveredek ahol jól esik ha az ember sétálgat hogy a meglepetés erejével csapjon le. A pályán kussvan. CSAK EGYEDÜL NÁLAM SZÓL VALAMI. kimegyek asztal alá nézem semmi nem fut, leveszem fülest megszűnik a zaj, mondom ez a fülesből jön! felveszem és tényleg onnan jött. hát ez meg mi? Ki is lépek egyből a játékből és keresgélem mi a probléma. ilyen nincs hogy ez zajos lenne hát azért 11k forintért egy zajos fülest. Leveszek mindent 0-ra (még a mikrofont is :) ). Haladás. Tisztábban hallom a zajt. Mozgatom egeret és vonyit a füles. Tekerem a görgőt és pattog. Ok hát utána nézek mi is ez.

    Ezek után:

    Szintén itt a forumon találtam meg a megoldást. Én voltam a hülye. Nem a füles a probléma. Az integrált hangkártya. Lényeg hogy az integrált hangkártya kimenetét zavarja valami belső alaplapi proci (északi hídé? már nem emlékszem) szóval ezért van az hogy az egér a scroll és az ablakok megnyitásánal különböző zajokat hallottam.

    Megoldás: vegyek egy normális hangkarit.
    Utánanéztem és itt Pakson lehet kapni. 2500-5000forintért valami noname 5.1est. Köszi inkább nem. Mi mást tudtok adni?
    Van itt nekünk még SB Audigy 2 SE. 6700-ért. Áh mondom ez kell nekem. Ittis ottis mondogatjak hogy Audigy jó audigy fasza és hát Soundblaster. a név kötelez.
    Meg is rendeltem egyet erre kiszámlázzák nekem Audigy 2 SE hangkarit (zacsis vezio :) ). Hazahozom és mit látok? Hát bizony ez nemaz. Már a boltban gyanus volt hogy csak 4 csatlakozója van. De mind1. 5.1-et tudja akkor nem szólok. Letelepítettem a drivert felrakom az SBét és lőn csoda. Eltünt a zaj. VÁÁÁ végre kielégültem e téren. A driver és egyéb szolgáltatás is nagyon tetszik tud mindent amit egy alapnak kell. Akkor go játék. Játékban is szépen szólt minden jó. Na hát akkor teszteljük élesbe. Warozzunk egyet.
    Ventrilo izzít, CS izzít, ircen meg hirdetek hogy menjünk jatszani.
    Elkezdődik a játék és minden jó térhangokkal csak ugy lövöm az ellenfelet. Aztan hát mint minden jónak ennek is vége. Ugy a 8. kör táján egyszercsak a csapattársaim elkezdenek ordibálni valakivel hogy ''HAGY ABBA. TAKARODJ. MENJ MÁR INNEN NEM ÉRTED? MIT CSINALSZ?''. Nem értettem semmit mondom mivan? kinek beszélnek? amig halottak voltak addig lementek asztal alá és mit látnak? Én beszélek folyamatosan és iszonyatosan idegesítő zörej jön tőlem. Semmi beszéd! Zörej. Zaj. Hivja mindenki magának ugy ahogy akarja de ez tipikusan az a hang amitől az ember félmásordperc alatt becsavarodik. Közel volt a barna hanghoz.
    Mint kiderült minden jó és szép de Counter-Strike alatt a ventrillon egyszercsak a mikrofonom vagyis inkabb a hangkartyam - mer ugyanezt utana megcsinaltam masik 2 mikrofonnal - megzavarodik.
    Ajajj mondom ez nem jó. Új driver.fel is rakNÁM az új Audigy/AU2/AU4 drivert dehát kirja hogy a választott termék nem található a gép konfigjában. Jeee.
    hát akkor mit adtak nekem ha NEM Audigyt? Letöltöttem AU SE és AU value nevű termék driverét és felment :))) hát ez kész mondom. Persze a problémát nem oldotta meg dehát mi mást tehettem volna. Előtte fél óran át bögettem zenét öcsémnek ventrillon és semmi baja. Ahogy elkezdek CSzni meghülyül.

    A, Hát akkor ennyit ventrilorol. Akkor nem mikrofonozok. Menjünk Publicolni. Felmegyek serverre jatszok jatszok egyszercsak a hang torz lesz és zajos meg csökken a minősége.
    Mivan már megint? Képzelhetitek milyen reakcióm volt már a 20. hiba utan. Lementem asztalra semmi nem fut de azért még a tuzfalat és a virusirtot is kilőttem. Visszamegyek jatszani eltünt a zörej. Áh. Játszok játszok megint ittvan ugyanaz. Le asztal alá vissza és eltűnik.

    B, Hát ezzel valami baj van. Ez nem vitás hiszen még rendszer indulása utan is inditok egy winampot MAX hangerőn elkezd nekem recsegni a füles a zenével. és minden csuszka ugyanott volt. huzogatom a csuszkákat semmi változás. Ujraindítom winampot és ''megjavul'' normális hangerőn hallok mindent.

    C, Nade ennyit a hangkártyámról, az nem ide tartozik csak megemlítettem. Ugyabár azért vettem uj fülest mer a másik már öregedett meghát mitmondjak. Szal 1-2ra folyamatos viselet után az ember feje mint valami présgépben.
    Szerencsére ez már nem nyomja szét a FÜLEM. Ez a füles tökéletes ergonómiával rendelkezik. Leszámítva hogy 10 perc viselés utan a tulszivacsozott (van rajta egy kisebb szövetdarab a pánton, hozzáteszem a zalman feliratos rész tehát a pánt teteje több szivacsot kapott mint a fejemet érintő része) fejpánt be akarja törni a koponyámat. És a kagylók. Hát az egy külön világ. Már csak a szivacsozás. Elég durva, kemény és nagyon megerőlteti az embert hogy nem egy kényelmes szivacs hanem valami taiföldi nylon van rajta amitől vért izzad a fülem. Nem is beszélnék arról a nagyon szép megoldásról hogy amint a képeken is látszik könnyen összecsukható. Azért mert 2 helyen csan csuklója. Ez mind nagyon szép és jó csak egy bibi van vele. mire az ember megfogja hogy ne nyekljen összevissza (dehülyén néz ki leírva) az egy cirkuszi mutatvány. Persze Jó tulajdonsága hogy jól hozzásimul a kővel kirakott kagylokkal a fülemhez.

    D, csak mellékesen hianyolom a hangerőszabályozót. És lehetséges mer most láttam itt az oldalon egy 5.1es GAMER füles ami lehet hogy megint átverés de lehet hogy nem de azon van. + beépített mikrofon.

    Summa summarum: Meggondolandó hogy mit veszek legközelebb. nagyon szépen szól (mint az előző fülesem a 8ezer forintos (most már csak 5000)) de a kényelmessége nálam 0pontot kapott.

    Zalman RF6S+M 10960.- Ft.
    +SB Audigy (SE?/Value?) 7200.- Ft.
    ---------------------------------------------------
    18000.- Ft.
    Kéremszépen ebből az összegből egy Sennheiser HD-515 kijön amit már felvenni is egy kisebbfajta orgazmus nembeszélve a hangzásról. persze ahhoz kéne még 500forintos mikrfon dehát az mi ez mellett? Mondjuk azon sincs hangerőszabályzó.

    De mint a reklám mondja: Az élmény hogy végigszenvedhettem egy windows ujratelepítést az esetleges ''azért van mert nem tiszta, nem uj rendszerre raktad a hangkarit és a drivert'' kifogásért, és az hogy mindezek hibák felkeresését. Hát igen felbecsülhetetlen. Az ember idegsejtjei száma 6-7éves korrá rögzülnek. Onnantól már csak pusztulás van. Namost ezen a hétvégén féléves alkoholpusztítást vittem véghez ezzel a fülessel és hangkarival.

    ÉN: :W
    Aki meg akarja venni: :C
    Akinek mar van ilyen és neki megfelel: :R

    Ui: Remélem senkit nem tántorítottam el semmitől. Én szimplán a játék terén használnám meg egykét film megnézésére. Hozzáteszem ha lenne egy olyan DVD lejatszom amihez hozzá tudnam nyomni siman akkor annál tökéletesen szólna. Sajnos csak digitális kimenet van ahhoz meg kell egy több ezer forintos erősítő hogy hozzácsatlakozzak a fülessel.

Új hozzászólás Aktív témák