Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Gyááj
14.12-ről frissítettem 15.7-re.
Nem értem most mi ez a kavarás. Tényleg.
14.12-vel minden ment tökéletesen.
Most van 3 monitor eye-ban, ez egyetlen asztal. Van 3 monitor kiterjesztettben. Tök jó. Szeretném a fullHD TV-t negyediknek néha. Eye mellé vagy extend mellé igazából tökmindegy, DE.Ha csatlakoztatom a TV-t eye mellé akkor csinál egy cserét, mindhárom monitort letiltja és az egyetlen asztalom a TV-re kerül. Azt kiterjeszteni csak egy monitorra lehet, utána nem csinál semmit a gyökér, hiába kattintok a második letiltott monitrnál a kiterjesztésre.
Ha csatlakoztatom a TV-t úgy, hogy a 3 monitor kiterjesztettben van akkor a háromból kettőt letilt magától és nem tudom engedélyezni.
Szóval mi ez az új gyökérség, hogy csak letiltott monitorra lehet kiterjeszteni és mi ez a gyökérség, hogy itt össze-vissza forszolja nekem a tiltást egy kijelző csatlakoztatásának pillanatában, de utána meg nem lehet engedélyezni.
Most mi a rák van? Nem is értem.
Mi köze az asztalnak ahhoz, hogy egy kijelző le van e tiltva vagy nem és ha nekem van egy asztalom 3 monitorból és csatlakoztatok egy TV-t amire az egyetlen asztalom ki szeretném terjeszteni ahogy eddig, akkor hogy a rákban lesz ennek logikusan az az eredménye, hogy az összes monitort letiltja?Elvesztettem a fonalat, hogy ez hogyan logikus. Amíg nincs TV addig minden ok. Amint bedugom gyakorlatilag nincs 3 monitorom mert engedélyezhetetlen. Legalább kettőn nincs kép.
Báhhhhhze. Mivaaan? Ne vagyok egy hisztis típus, de most mi vaaan? Ezt hogy hozták össze?
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
kzkz
őstag
válasz proci985 #1401 üzenetére
Megvettem mindent, a HDMI-Dsub-bal van kép, de a DP-DSub-bal sehogy se Egy Asrock H67M-ben próbáltam i5-ös procival, legfrissebb bios-sal, és a vga bios-át is próbáltam frissíteni, de csak rosszabb lett, egyáltalán nem volt kép. Szóval eredeti bios vissza.
Aztán gondoltam egy merészet és áttettem egy FM1-es alaplapba AMD-3650 procival. Először nem volt kép, majd újraindítás után MEGY A DP-Dsub-bal, van kép! Mondjuk még nem nyomtam rá a többi monitort, de ez már önmagában érdekes.
Ki érti ezt??? Intellel nem megy az eyefinity?
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok! Win10 és eyefinityvel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Addig nem váltanék 10-e míg nem biztos a stabil működése.
-
kzkz
őstag
válasz proci985 #1405 üzenetére
Köszi!
Egyébként ennek a HDMI-Dsub átalakítónak elég ratyi képe van, klasszisokkal rosszabb az erre kötött monitoron a kép, mint a másik kettőn.
Most rendeltem egy Delock márkájút, ezzel még kipróbálom, hátha jobb lesz.Illetve még azon gondolkodtam, hogy az 1024 túl kicsi függőleges felbontásnak, és jobb lenne ha mindhárom monitort 90 fokkal elforgatnám. Akkor a 3840*1024 helyett 3072*1280-om lesz, az talán barátibb.
-
priti
addikt
Tedd a szélsőket a keret belső széléig a középső mögé valahogy így
és akkor csak egy keretet fogsz látni és nem kettőt. szemből nézve.15.7-es CCC másnak is vacak 4db megjelenítővel, vagy csak nekem marhult meg?
(#1406) szacsee
Nem ott lesz a gond. Directx környékén több gixer lesz szerintem. Játékos gépre még korai. Várjál még ki inkább. Nekem fent van a HTPC-n a 10 egyébként és gyönyörűen felment rá a forceware driver, magától feltette, ezért gondolom a CCC-vel sem lenne gond, ha meg az fent van akkor megy a 3 monitor is, csak egy játék már annyira nem biztos...
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
szacsee
nagyúr
Köszönöm!
-
kzkz
őstag
"Tedd a szélsőket a keret belső széléig a középső mögé valahogy így
és akkor csak egy keretet fogsz látni és nem kettőt. szemből nézve."Igen, erre én is gondoltam, ki is próbáltam, úgyis ahogy írtad, meg úgy is hogy a középső volt hátrébb, így is egy keret látszik.
Viszont ezekben az esetekben nem lehet beállítani jól a keret kompenzációt, mert a bállító háromszög ábra eltorzul. Hiába állítom az átfogót be úgy, hogy folytonos legyen, a háromszög alja nincs egy síkban. Az meg nem is állítható.
Azt vettem észre, akkor a legtökéletesebb minden, ha nincs a két szélső monitor beforgatva, hanem egy síkban van a középsővel. Én kb 30 fokot beforgattam, nem csak annyit amennyit te.
Ja a delock hdmi átalakítóval sokkal tökéletesebb a kép, mint amit először vettem, így az megy vissza. Szóval az átalakítóban lévő chip sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Szerintem a fejmagasságod nem jó. Ha mögé állítod be, ahogy én akkor nem mindegy ám, hogy egymáshoz képest milyen magas a szék és az asztal, tehát hogy a végén hová kerül a szemed. Az a praktikus, ha jó magas az asztal is és a monitor talpa is, szóval pivot monitor előnyben.
Próbáld ki, hogy mögé teszed ahogy én, behúzol egy ablakot a két monitor közé, hogy átlógjon a teteje a középsőről az egyik szélsőre majd függőlegesen mozgatod a fejed csak a szemmagasságod változtatva. Úgy látszik, hogy csak a hátrébb lévő két szélső monitoron fog mozogni a kép fel és le.
A képed alapján talán az lehet a gond, hogy túl alacsonyan vannak a monitoraid. Ha pivot a monitor és a talpa ezért nagyot emel az asztaltól akkor az asztallap kb. 80cm magasan kell legyen. Nekem csak 77 és liftes széket ezért koppra le kell engedni, hogy tökéletes legyen és a karfája stimmeljen a bill. tartó magasságával.
Koppra leengedve viszont pattog, ahogy mocorgok rajta és a halálba idegel meg a pedálsorhoz sem kényelmes, szóval állítgatnom kell. Nem az igazi.
Egy ilyen állványt bevállalnék, de ez egy kiló én meg 25k-ért vettem a 3db monitort szóval nekem ezt nem fogják eladni.
Valami az asztallapra felépített cuccban gondolkodom, de még nem találtam ki mit használok oszlopnak. A gyári lapra szerelt vackoknál úgy van, hogy a távtartó csavarra kell ráhúzni egy műanyag hengert és úgy látszik, mintha az tartaná a polcot. Ehhez át kell fúrni az asztallap tetejét.
Én csináltam az asztalt, de alulról fel van rá csavarozva egy erősítő, fejegység, fejhallgató erősítő meg a kábelezés stb. szóval elég munkás volt. Ezt az asztallapot nem szívesen fúrnám ki. Viszont vizuális típus vagyok, ezért csak akkor döntöm el, hogy tetszik e, ha már a végeredményt látom.
Sajnos kb. 10cm-nél magasabb nem lehetne a monitortartó (mármint a monitor talpat tartó) és tartok tőle, hogy hülyén fog kinézni. Ha az asztalhoz építem, akkor ki kéne menjen a sarokelemek fölé is, hogy valahogy kinézzen, ha az asztal fölé akkor meg túl közel van az asztalhoz.
Legegyszerűbb az asztalt tartó két bútorlapot lenne nagyobbra cserélni, hogy eleve magasabb legyen az asztal csak már hozzá van fúrva a falhoz több helyen, hogy kormányzáskor ne tudjam rángatni. Szóval van gond.Kéne valami ocó monitortartó állvány.
Legegyszerűbb
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
kzkz
őstag
Igen, ezt a magasságbeli bigyót észrevettem én is, hogy le kell hajoljak, akkor jó az alja. Csak úgy elég hülyén néztem ki
Nekem a falon a monitorok mögött fut két polctartó sín, arra teszek valami széles vízszintes polcok/deszkát/fémdarabot, és arra rögzítem fel a moncsikat szerintem, az asztal se túl mély, nem lesz messze.
Így még a magasságállításom is megoldott, mert "sűrűn" (5-10 cm) beosztott a tartó. A semminél jobb.Te nem akarod a falra tenni a monitorokat? 3 olcsó tévétartóval mondjuk... Vagy az már túl messze lenne?
A force-feedback nem rázza egyébként a monitorokat, ahogy most vannak?Sokat én se akarok rákölteni, mert a monitorok összesen kerültek 6000Ft-ba Az dsub átalakítókra elment majdnem a duplája Meg amúgy se ülök ezelőtt a gép előtt sokat, nincs már időm játszani sajna...
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Gondoltam a falra, de a bill. tartó miatt és a kormány miatt is távolabb ülök, szóval messze van sima fali tartóval.
Ami, ilyen karos fali tartó és olcsó azzal meg vigyázni kell, mert szerintem mind lekonyulós sajnos. Meg kell alaposan nézni, hogy vétel után fel lehet e házilag tuningolni, mert mind vacak. Melóhelyen vettünk olcsó hangfaltartót. Reggelre mindig magától előre bukott a hangfal, hiába húztuk meg a tartót, mert egyszerűen gagyi. Nem tudod úgy meghúzni gyári formájában, hogy max pár nap után előre ne bukna.Meg persze az olcsónak is van azért 5k körül darabja és 3x az már 15k. Szóval, ha azt veszem, hogy annyiból a lapszabászatban egy kisebb asztal összes darabját leszabatom úgy, hogy még él fóliázva is van, akkor az sem olyan nagyon olcsó. 100k-ért az a gyári állvány meg kész rablás.
Az FF nem tudja rázni, inkább én ráztam régen, az FF inkább csak zúg. Hallani inkább hallatszik, de nem zavar. Fejem a fejes, mert a motorhanggal eleve nem terhelem inkább a környezetet.
Az zavart, amikor még nem csavaroztam a falhoz az asztalt és a TV volt rajta. Na, az úgy gázos volt. A kormányban a motor ellendolgozik, mert centerbe akarja pörgetni a kormányt, ezért amikor egy „S” kanyarnál rárántottam olyat lengett oldalra az egész asztal mindenestül, hogy egy pohár víz tuti kilöttyen, ha rajta van.
A TV meg csak ott lengett a talpán minden irányba. Ez a lapra szerelt technika sehol nem elég stabil az ilyesmihez, nincs elég önsúlya. Bitos, hogy kinyírtam volna a TV-t ha úgy marad.
Így viszont, hogy két oldalon dobtam rá két sarokelemet, ami két-két karomnyi dübellel belemegy a falba már áll, mint Katiban a gyerek. Így jó, így már téphetem minden irányba. Meg sem tud moccanni.Hardverlesen
-
priti
addikt
Nekem elég szerencsésen vékony a műanyag burkolat. 12mm a keret szélessége, de a dupla még így is zavar ezért teszem inkább mögé. A tiédet is elég szélesnek látom, ezért nem kattantam rá ilyesmire.
Maga az ötlet egyszerű és nagyszerű. Mivel a sínt simán rá tudod facsavarral fogatni laminált bútorlapra ízléses talpat össze lehet hozni él fóliázással, de én nem vacakolnék vele. Így hogy egy síkban van a mind a három én a helyedben a falra tennék bútorlapból „dobozt” és a monitorokat süllyeszteném bele, mint álmennyezetbe a spotot. Manapság divat a falra szerelni a szekrénysort is. Első gondolatra el tudom képzelni úgy, hogy nem ciki.
Egyébként a meleg levegő felfelé száll. Nem véletlenül vannak furatok a burkolaton. Szerintem nem szerencsés megfordítani, nem értem miért fejjel lefelé? Van valami oka?
Hardverlesen
-
kzkz
őstag
Ez a falra "doboz" jó ötlet. Lehet, hogy még alakítok rajta...
Azért van fordítva, mert az alján vannak a talprögzítő furatok, és ott tudtam biztonsággal felfogatni a sínt, és így el is bírja.
A tetején is vannak furatok, de azok sokkal kisebb teherbírásúak, csak arra szolgál, hogy a műanyag hátlapot ott tartsa. Azért ide is tettem egy sínt, mert így stabilabb és nem tudnak elmozdulni síkban egymástól.
Szerintem így is tud hűlni eléggé. -
priti
addikt
A „doboz” avagy monitor tartó szekrény filléres lesz és mivel mindent méretre vágnak és fóliáznak otthon csak csavarozni kell, szóval elrontani sem nagyon lehet. Ahhoz viszont, hogy bútor legyen a dobozból (mivel a falon van) kellene profilléc is, meg a monitorok keretét takarandó díszlécek. Na, ezek a díszlécek többe fognak fájni, mint a „szekrény”viszont előre meg kell venni, hogy a bútorlappal együtt méretre vágják szépen. Szerintem, ha nem akarod a polctartó sínt méretre vágni úgy, hogy csak ott legyen, ahol a szekrény takarja, akkor hagyd a fenébe a szekrényt, mert azzal bután fog kinézni. Tökmindegy milyen szekrényt villantasz, ha felfelé ott előbújik az a sínpár az betesz neki, mert hiába profilozod a tetejét akárhogy, bután fog kinézni.
Látom a kábelekkel meggyűlik a bajod. Spirált ismered?Én az asztallapon most azt használok. Praktikus. Lehet port törölni, nem fogja meg a dzsuvát.
Amit látsz az a kormánytól 3db kábel a konnektor, a pedál és a PC felé, meg a 3 monitorból a 6db kábel. A lyuk az egy hatvanas furat és a 9db kábel ellenére bőven férne még bele, de nem csak ez az előnye. Ahogy összefogja a vezetékeket a spirál minél vastagabb annál jobban tartja az alakját. Meghajlítod és úgy marad. Arra megy amerre szeretnéd és nem tekereg össze-vissza.Hardverlesen
-
kzkz
őstag
Köszi a hasznos tippeket!
Nekem ez egy barkácsszoba szerűség, amit most látsz az egy ritka állapot, amikor viszonylag rend van
A kábeleket azért is nem rendeztem el egyelőre (és valószínű örökre ), mert a "projektek" egymást követik, és ugye eltérnek egymástól ezért mindig újra kéne szépen kábeleznem mindent, ami rengeteg idő. Így meg pikk-pakk megvan
De ha egyszer stabillá válik a környezet, akkor majd elrendezek mindent szépen. A monitort most azért kellett megoldani, mert így nem foglalja az asztalon a helyet, és ez a megoldás viszontlag gyorsan kivitelezhető volt a ház körül lévő anyagokból. (Ez a két alusín már 2 éve kint ázott a kerítés mellett ) -
priti
addikt
Át kell dugni a VGA-n egyik aljzatból a másikba a TV-t megcserélve az Eye monitorok közül valamelyikkel és addig cserélgetni, amíg jó nem lesz.
Valami low level kavarás vagy szemetelés miatt marhul meg szegény és a probléma megértése nélkül csak így lehet rajta segíteni. Én le szoktam gyalulni a régi drivert teljesen törölve az ATI mappákat is mielőtt frissítek, de valahol marad valami dzsuva. Regedit is kéne gondolom, de CCC topicban ezen a szinten az ember már magában beszél.Hardverlesen
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Látom szóba jött a tartó és ha már téma lenne egy kérdésem.
Jelenleg 2 L alakú 3-as saválló lemez van az íróasztalra felcsavarozva, amin 2 erősebb fióksin van.
A fióksin egy alu zártszelvényből készített tartót csúsztat, amin a 3 monitor van.
Előretolva asztalhoz húzva közelebb van a kormányhoz, hátra tolva viszont tudok dolgozni.
Annyi kérdésem lenne, hogy vémyeményetek szerint kivitelezhető-e valamilyen tartóval (vagy kombinációjukkal), egy olyan tartó, ami az asztal hátuljához lenne rögzítve (akár vasalással megerősítve is) és a monitorokat előre tudom húzni 60-70 cm-t.
Ez azért lenne fontos, mert így a jelenlegit ki tudnám váltani egy esztétikusabbra, amivel nem mellesleg helyem is lenne az asztalon, mert a mostani stand alapterülete kb 60x60cm-t tesz ki.Azon is gondolkodtam hogy fixen lenne a 3 monitor így merevebb tartása lenne és középen ráerősíteném egy szimpla asztali tartóra, ami combosabb, vagy vennék egy TV fali tartót 55-65"-os TV-hez valót, hogy elbírja a 3 monitor súlyát és azt tartóznám fel az asztal hátsó részéhez. Így megszabadulnék a fióksínes megoldástól és lenne helyem az asztalon is. Kábelezést is jó lenne esztétikusan megoldani, de ha a tápkábelt a középső mögé behúzom egy T elosztóval, vagy méretre vágott tápkábelekkel meg lehetne oldani, hogy 1 táp és 3 DVI vagy DP kábel jöjjön a monitorig.
40-45°-os szöget zárnak be a monitorok, az mennyire elfogadható minden alkalmazáshoz?
Most néztem és melóhoz is talán jó lenne ez a szög, csak kicsit szokni kell... fene tudja melyik terület az ahol talán kell az, hogy egy síkban legyenek a monitorok...Ha láttok olyan TV tartót, aminek van kábel menedszmentje, kérlek bennetek ne fogjátok vissza magatokat!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szacsee #1422 üzenetére
XFX, Silverstone gyart 3mas tartot. az XFX ahogy neztem eleg jo kabelvezetesben, de brutal aron megy (szerintem negy eve nezegetem)
karos megoldasok vannak, de jellemzoen irodai felhasznalasra, horror aron.
nalam is be vannak valamennyire forditva. ez mondjuk perspektiva szempontjabol kicsit nehezit a dolgokon, viszont kenyelmesebben hasznalhato programozni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
priti
addikt
válasz szacsee #1422 üzenetére
Én a helyedben vennék ilyet amit bútorlapra kell felfogatni és magát az bútorlapot csinálnám meg sínesre. Így van a legtöbb hely.
Az asztallap tetején még egy azonos színű bútorlap, ami hátratolva annyi, hogy az asztal hátsó 30 centije picit magasabban van, de így nem vesz el a vízszintes felületből ha dolgozol. A 60-70cm elég sok előre húzni, tehát vagy a talpnak használt bútorlapot kell szélesre venni, hogy a sín a két szélén lehessen és ne kerülhessen írófelület alá, vagy asztallapba süllyeszteni az egészet és az elejére harmonikaajtó, hogy ne fusson az öledbe, de az munkás lesz.Ha engednél a 60-70cm-ből akkor futhatna az egész az asztallap alatt és csak a tartó cső szélességét kéne kivágni az asztallapból. Mivel alatta van az azonos színű bútorlap átlátni az asztalon nem lehet majd, szóval szerintem nem lenne gáz, ahogy kinéz. Mondjuk a kivágott részt belülről élfóliázni nem tudom lehet e szépen.... ott egy kicsit necces, ha lehet, akkor gyári hatású lehetne a végén. Viszont ha 70cm hosszban kivágod az asztallapot kettétörik az asztal. Az sok, szerintem max 40cm.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
szacsee
nagyúr
Köszi az ötleteket!
Az asztal lábát valószínű egy vas keretre rögzítem, amihez hozzá lesz hegesztve egy függőlegesen felfelé álló cső. A cső átmérője valószínű akkora lesz, hogy pl DVI kábelekkel a tápkábel is elférjen benne.
Veszek 3db nagy teherbírású ajtópántot... ha igényes akarok lenni, akkor golyóscsapágyas verzió is van belőle... 2K /db.
Leszabatok 4db egyforma zártszelvényt és ráhegesztem a pántokat.
2 a szélére, egy pedig középen.
Valami hasonló formában:
Annyi különbséggel, hogy 2-2 karon mozog.Ez csatlakozik a monitorokhoz, amit vagy fixen csinálok meg, vagy a jelenlegi oldalsókhoz már meglevő fali tartót is rárakom. Igaz nem lesz könnyű, de biztos bírni fogja. Ilyen pántokkal 100kg körüli ajtókat mozgatnak, akkor csak elbír 2db 1kg-os fali tartót és 3 monitort és kb 4x 300mm zártszelvényt... saccra 20-25kg összesen.
-
szacsee
nagyúr
válasz proci985 #1426 üzenetére
Hát, saccra:
6-8K zsanérokra
4-5K az asztallábhoz a vaskeret kb
6K egy szál zártszelvény.... itthon van 40x40-es, de az durung oda.
Hegesztő és elektróda van itthon.
Porfestés meg vagy 3-4K lesz max
Cső is akad itthon, de elvileg az is megáll 1-2 ezer ft-ból.
20-25K-ra tippelek.
Egy melléképület ajtaját bontottam el a héten és akkor jutott eszembe, hogy azon 3 pántos zsanér volt.... amikor vettem volt nagyobb is innen az ötlet.
XFX 100K körül árulta a 3 monitor tartót amikor néztem 1-2 éve, ha a már megvett fali konzolt is (azóta perselyezve is lett szóval jobb mint új korában) beleszámolom, akkor is megáll nagyon max 35-40K-ban. -
priti
addikt
válasz szacsee #1427 üzenetére
Én első körben arra gondoltam, hogy ebből veszek hármat, mert ezekkel a középső mögé lehet tenni a két szélsőt. 10k darabja+PK
Csak a kábelrendezés miatt nem szedegetem le a kormányt az asztalról, ha meg az útban van, akkor tökmindegy, hogy a monitorok talpon vannak vagy állványon, mert nem azon az asztalon fogok dolgozni úgy sem.
Hardverlesen
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, hogy melyik az a legkedvezőbb árfekvésű nVidia kártya, amely meg tudná hajtani a három monitoromat.
Kizárólag irodai munkáról van szó!
Köszi,
A -
Chrys_
addikt
4 monitoros rendszerrel kapcsolatban kellene nekem infó.
Jelenleg egy R9 390X megy 3 24" monitorral (DP, HDMI, DVI-D). Ezeket bállítottam eyeinfinity-re, majd amikor éppen nincs szükség rá, akkor egyszerűen kikapcsolom a bal oldali monitort, és ilyenkor a 2 aktív úgy viselkedik, mint normál extended módban. A monitor visszakapcsolásakor megint megy az Eyeinfinity.
Na most EI esetén is látni akarok néhány prg-t, ezeket egy negyedik, kisebb méretű monitorra állítanám be.
Már csak 1 DVI-D szabad csatlakozó van a kártyán. Működne erről a csatlakozóról? Vagy a 4 monitorhoz már kell valami külső Matrox-jellegű megoldás? Ha megy a csatiról direkt, akkor meg lehet adni az EI-nek, hogy csak a 3 24"-t vegye figyelembe? -
szacsee
nagyúr
válasz proci985 #1428 üzenetére
Nézegettem de nem nyúlik annyit előre és itt van már a két feltuningolt fali tartóm is.
ZSZS-CMSC: Asztal lábakat keret fogja össze, arra lesz ráhegesztve egy cső, amire a szerkezet lesz rátéve. Az asztal nem fog mozogni, vízhűtéses radi lesz ráapplikálva.
anytime: Itt egy kis segítség. Olyat VGA-t keress a GPU modell legördülő menüben, aminél az SLI módban látható Single GPU is. (pl GTX 750 Ti) Surround mode gondolom irodai alkalmazásnál 2D, elrendezést pedig Te tudod, ha megvan akkor látod alul az adott kártyát és hogy milyen csatin tudja meghajtani a monitorokat. Ha megvan a típus és a márka, akkor az adott márka oldalán is érdemes meglesni, hogy ezen csatlakozón keresztül tudja-e. Sok gyártó eltér a referenciától és akkor bukik a terv.
Chrys_: Egy dolgot kell figyelembe venni, hogy a 290X és felett nincs analóg csati a VGA-n, így csak DVI kábelen tudod etetni a monitort (dvi-vga átalakító nem működne). Ezen felül elvileg képes rá, kijelzőcsoportot létrehozva a 3-at nem babrálja és a negyediket fölé, alá, mellé rakod... és beállítod eszerint, de érdemes kipróbálni kölcsön monitorral is mielőtt megveszed.
-
priti
addikt
Megy 4 digit bemenetes megjelenítő a 4 digit csatiról, viszont itt jön elő az alacsony szintű sorrend, mert van olyan eset, amikor mindenáron azt a monitort akarja az eyeinfinity-be belekeverni, amelyikre az eyefinity asztalát ki szeretnéd terjeszteni. Ilyenkor fel kell tudni cserélni a kábeleket a VGA-n, mert a CCC grafikus felülete egyszerűen nem ad megoldást a problémára, mert az az eyefinity engedélyezésének pillanatában keletkezik és azzal hogy ebben a pillanatban a CCC letilthat és engedélyezhet monitort teljesen mindegy, hogy mit állítasz be előtte. Ráadásul rossz sorrend esetén az sem segít, ha az eyefinity engedélyezése után csatlakoztatod a negyedik monitort, mert ilyenkor szétesik az eyefinity asztal, szóval ha hasonlót tapasztalsz cseréld fel a kábeleket a VGA-n, mert könnyen el lehet vele tolni az időt...
Hardverlesen
-
Chrys_
addikt
Akkor szerzek egy negyedik monitort és ezek alapján kipróbálom.
-
Chrys_
addikt
Ilyen infókból lehetne egy összefoglalót írni a topikhoz.
-
szacsee
nagyúr
Kis érdekességet osztanék meg egy hibalehetőségre. Infó egy másik topikban, de itt tárgyaljuk meg ha van rá mód.
Esetleg ha valaki találkozott ilyennel és tudja a megoldást ne tartsa magában.
Multiméterrel, vagy egy leddel lehet ellenőrizni, hogy nektek nincs-e ilyen problémátok.
Ha nem lenne vízhűtésem a mai napig nem jöttem volna rá. -
szacsee
nagyúr
Ma délután lesz némi időm vele foglalkozni, de kipróbálom.
Van itthon 4m kábelem, de az mini DP-s és átalakítózni kell, de megnézem azzal is, illvetve a többi monitoron DP-DP kábellel mit művel... hogy ezzel a monitorral csinálja csak vagy a többivel is.
Ha kábel, akkor sorsa az lesz mint a centinek a katonaságnál... -
szacsee
nagyúr
Megoldódott.
Másik monitorra téve Delock kábellel a led szintén világít.
Tatától vett Manhattan 4m-es toldós verzióval egyből megszűnt a hiba.
Még rámérek multiméterrel hogy biztos legyek a dolgomban, de úgy néz ki sikerült.
Kösz a tippet! Ez lett volna a következő amit meglépek, csak a lustaság nagy úr. -
szacsee
nagyúr
Csináltam videót is csak ADSL-el nem tölteném fel.
Táp áramtalanítva, kihúzva a csatijából a tápkábel.
Tápventi pörög, mellette 20 cm-re egy Xigmatek venti pörög , igaz mindkettő alacsony fordulaton.
Gépre egyedül a monitor csatlakozói voltak dugva.
Vízhűtéses tartály alján a led pedig világít halványan.
2 esetben szünt meg a "kóboráram a gépben".
- kihúztam a 24 pines atx csatit
- kihúztam a monitorból a tápot vagy a DP kábelt.
Többit össze lehet sakkozni, de nem értem hogy fordulhatott ez elő.
12V-os ágon 2,3V, az 5V-os ágon pedig 0,4V feszültséget mértem. -
anytime
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök, remélem lesz majd valakinek használható ötlete, hogy mit is kellene tennem ...
Három monitort kötve a VGA-ra, a gépet csak úgy tudom elindítani, hogy a DP portot kábelét kihúzom, indítom a gépet majd még boot alatt visszadugom a DP kábelt.
Ha nem így teszek, a főkapcsoló megnyomása után a led felvillan, kattan egyet és semmi, akárhány alkalommal.
A kártyát már megnézettem, rendben. Talán az alaplappal lenne valami gond?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
A
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest