Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • varen

    csendes tag

    válasz Metacska #27263 üzenetére

    Üdv. Lehet, hogy késő a válasz, de nemrég kipróbáltam a Thonet Vander Ratsel hangfalat.

    A hangminőség nem volt rossz, jó éles magas hangokat adott, a mély is elég szépen szólt. 30Hz-t adtak meg alsó frekvenciatartománynak, de amíg nálam volt a hangszóró nem jutott eszembe kitesztelni, hogy tényleg ki tudja-e adni a 30 Hz-et. pl: https://www.youtube.com/watch?v=ukQ6OSs3dWo

    Hangerőben nem volt valami erős. Halkabb filmeknél nagyon fel kellett tekerni a hangerőt, hogy kellemes legyen a hangérzet. A megadott 72W RMS-től többet vártam.

    Az összeszerelés minősége , a dizájn és az anyagminőség eléggé olcsó hatású volt. Az egyik hangkábelnél össze volt forrva a + és a - vezetéken az ón. Maguk a hangszórók spártai dizájnúak, de legalább fából vannak. A kezelő doboz használható állítva és fektetve is, kinézetre elég gagyi, de minden funkciót könnyen lehet kezelni rajta.

    Minden bemenet váltáskor alapértelmezett beállításra áll, és ez elég kényelmetlen lehet ha több eszközzel használja az ember. Mivel van rajta bőven bemenet, ezért valószínű, hogy ez a tervezési hiányosság gondot okozhat.

    Sajnos amit nekem küldtem feltehetőleg gyári hibás volt, már közepes hangerőnél, bizonyos hangoknál(pl erősebb dob, repülőgép rotor, erősebb mélyhangok) elkezdett recsegni a szatellit hangszóró.

    Visszaküldtem elállási joggal és rendben visszautalták a pénzt. Ha viszont sikerül kifogni egy nem hibás darabot, akár jó is lehet.

    Ha ki akarod próbálni, a pcx.hu-nál most 10% kedvezménnyel vannak a Thonet and Vander hangfalak. 14 napos elállási jogod van, ha mégsem lenne jó.

    Röviden ennyit tapasztaltam a Ratsel hangfalról. Ez sem szakmai teszt, de talán segít.

Új hozzászólás Aktív témák