System Shock Remake - 2020 elején érkezik

A PC Gamer a GDC-n megkereste a készítőket, akik azt mondták, hogy két év múlva számíthatunk a premierre.

Múlt hónapban mi is írunk arról a sajnálatos hírről, hogy a Nightdive Studios szünetelteti a System Shock Remake készítését, pontosabban visszatérnek a projekthez, miután sikeresen átgondolták a terveiket. Akkor a csapat arról beszélt, hogy 18-24 hónap még szükséges lehet a munkálatokhoz, és úgy tűnik, hogy valóban ennyit kell még minimum várnunk a felújításra. Az elmúlt csütörtökön a PC Gamer munkatársa személyesen találkozott a GDC-n a Nightdive vezetőjével Stephen Kick-kel és Larry Kupermannel, akik konkrétan azt mondták hogy 2020. első negyedévében lehet számítani a programra.

A szakemberek állítása szerint a fejlesztés alatt több eltérő koncepció alakult ki a csapat tagjai között, így a késés részben ennek is köszönhető, mert szeretnék összeszedni a gondolataikat és azt nyújtani nekünk (valamint a kickstarteres támogatóknak), amit korábban megígértek. A PC Gamernek a készítők bemutattak egy új részletet a projektből, ez már az Unreal Engine motort használja. A tervek szerint a nagyközönség ezt az anyagot április elején láthatják majd.

Azóta történt

  • System Shock Remake - Vissza az alapokhoz

    Négy új kép társaságában tudtuk meg a projektről többek között az, hogy egyes fejlesztőktől megvált a csapat, és visszatérnek az eredeti elképzelésükhöz.

Előzmények