Steam Machines - Kicsomagolás és bootolás

Múlt pénteken postázta a Valve a 300 szerencsés kiválasztott tesztelőnek a Steam Machines prototípusokat. A vállalat elmondása alapján - bár ők eredetileg nem így tervezték -, végül mégis csak az Egyesült Államok területén élők számára lett nyitott a tesztelés lehetősége. Bár ez nekik is szerencsétlen fordulat, hiszen így nem tudnak világszerte visszajelzéseket kapni a Steam vásárlóktól, ám meggyőződésük szerint végül sikerült a helyes döntést meghozniuk.

A másik alternatíva ugyanis az lett volna, ha elhalasztják a bétát addig a pontig, amikor már minden visszajelzést ki tudnak vizsgálni és az esetleges változtatásokat még beleépíthetik a 2014-ben megjelenő termékeikbe. Az alábbi videókon az egyik szerencsés béta-tesztelő csomagolja ki a Steam Machines dobozát, majd a készülék bootolását és a Don't Starve című játék indítását láthatjuk pár perc erejéig (Egy másik tesztelő pedig képeket tett közzé a gépről itt). Fontos tudni, hogy a tesztelők nem a végleges kiadást kapták, az üzletekbe kerülő termékek ettől eltérő kiszerelésben fognak érkezni.

A Steam Machines gépek teljes mértékben PC-s alkatrészekből épülnek fel, tehát, amennyiben a vásárló úgy akarja, a későbbiek folyamán kedve szerint bővítheti azokat. Hivatalos végfelhasználói árakat egyelőre még nem jelentett be a Valve, de a januárban megrendezésre kerülő CES rendezvényen bővebb információk várhatók ezzel kapcsolatban, valamint szintén ott leplezik majd le a különféle külsős hardvergyártók Steam Machines megoldásait is.

Azóta történt

Előzmények