AlienWare: Évente új Steam Machines modell érkezik, de nem lesz fejleszthető

Az AlienWare egyedi stratégiát fog alkalmazni szeptemberben induló Steam Machines készülékeivel. Az eredeti koncepcióval ellentétben, ahol a felhasználónak igény szerint lehetősége van a gépekben CPU-t, VGA-t és más hardvert cserélni, az AlienWare megoldásai a konzolokhoz hasonlóan fix hardverrel fognak rendelkezni. Aki tehát folyamatosan a lehető legjobb teljesítményű gépet szeretné magáénak tudni, annak évente meg kell vásárolnia az újabb, erősebb készüléket.

A vállalat menedzsere, Frank Azor egy PCR oldalnak adott interjújában többek között azt is elmondta, hogy míg a konzolok életciklusa 5-6 év, addig ők évente fognak kiadni új Steam Machines készüléket, melyekben a hardvereket a játékok növekvő igényeihez igazítják. A konzolokhoz hasonlóan ezekben sem lehet majd a hardverelemeket kicserélni, így, aki például szeretne később új gép vásárlása helyett egy erősebb VGA-t tenni a gépbe, az maradjon inkább az X51 sorozatnál, ahol erre lehetősége lesz.

Aki viszont nem szereti babrálni a hardvert, inkább évente eladja "öreg" AlienWare Steam Machines készülékét és hozza helyette a vadonatúj, csillogó masinát, melyben ismét a legújabb technológiák fognak helyet kapni - melyek egy év  múlva ismét elavulnak -, az bátran vegye meg a gépet. Persze az AlienWare csak egyike lesz a Valve rendszerét futtató gépeknek, így biztos lesz olyan gyártó is, aki nem tiltja vásárlói számára az olcsóbb, egyszerűbb bővítés lehetőségét.

Előzmények