Steam Machines iBuyPower módra

Az alábbi képen nem egy fehér PlayStation 4 konzol látható, hanem a Valve által megálmodott Steam Machines egyik prototípusa. Az Engadget oldal munkatársainak lehetőségük volt kipróbálni az iBuyPower megvalósítását, melyet a jövő évi stratra fejlesztenek, de az itt bemutatott példány még egy korai koncepció, a végleges készülék eltérő kinézettel érkezhet.

Az iBuyPower által biztosított készüléken a SteamOS befejezetlen változata működött, a gyártó elmondása szerint kétféle kódnévvel lesznek kaphatóak a Steam Machines gépek. A "Gordon" és "Freeman" modellek egyforma kiépítéssel rendelkeznek, egyedül a készüléken látható fénycsíkban különböznek majd egymástól. Az egyik tiszta, míg másik fekete színű lesz, ha épp nem világítanak.

Ami a belső felépítést illeti, a hardver összeállításról semmit nem árult el az iBuyPower, afelől viszont biztosítanak mindenkit, hogy a SteamOS játékokat 1080p felbontásban, 60 FPS sebességgel lesz képes működtetni a készülék. A követlező CES rendezvényen remélhetőleg ennél többet is megtudunk. Aki szeretne több képet is megnézni róla, az a fentebb linkelt cikk alján találhat párat.

Azóta történt

Előzmények