Skyrim: Nem hivatalos Dragonborn DLC információk

FIGYELEM! A most következő információkat egy béta tesztelő szivárogtatta ki a The Elder Scrolls V: Skyrim című RPG játék hamarosan megjelenő DLC csomagjáról, a Dragonborn-ról. Ennek fényében ezek egyrészt nem minősülnek hivatalosnak, másrészt viszont amennyiben mégis igazak, úgy potenciális spoilernek számítanak. Ezért csak azok olvassanak tovább, akiket nem zavar, ha esetleg megtudnak valamit előre a történetről, ellenfelekről és helyszínekről.

A hivatalos videó már volt, csak azért tettem be, hogy aki megnyitja a hírt, ne fusson spoilerbe akaratlanul. Most akkor térjünk rá a kiszivárgott információkra:

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Dragonborn DLC Solstheim szigetén játszódik, melyben a Sárkány Pap és szektája ellen fogunk harcolni. Ő nem más, mint az első Dragonborn - innen a DLC címe is -, akinek néhány követőjével már az alapjátékban is megküzdhettünk (A Dragon Priest maszkokat lehetett tőlük begyűjteni). A sziget maga a The Elder Scrolls III: Morrowind - Bloodmoon című kiegészítőjéből ismerős lehet, ezúttal szintén visszatérünk oda. Íme Solstheim madártávlatból (Klikk a nagyításhoz):

A Dragonborn DLC cselekményét akármikor elkezdhetjük, nem kell végigvinnünk előtte a főszálat. A történet akkor veszi kezdetét, amikor Miraak (Gondolom, ő a Sárkány Pap) szektájának hívei megtámadnak minket, akit csak "False Dragonborn"-ként emlegetnek. A küzdelem után a holttesteiket átkutatva egy üzenetet találunk, melyből kiderül, hogy Miraak már régóta vadászik a hozzánk hasonlókra, ezért amikor hírét vette felbukkanásunknak, ránk küldte követőit.

Az üzenet elolvasása után tudunk elhajózni Solstheim szigetére, mégpedig Windhelm városából. A sziget mérete nagyjából a Skyrim területén található The Reach tartományénak felel meg, különálló térkép formájában lesz elérhető, tehát úszva nem tudunk közlekedni oda vagy vissza. A Dragonborn DLC küldetésláncát 10 óra alatt végigviheti az, aki sietve vág át rajta, de a tesztelő elmondása szerint neki 30 óra is kellett a végigjátszásához.

Két nagyobb várost találhatunk Solstheim szigetén, ahol házat is vásárolhatunk, akárcsak a kontinensen: Raven Rock-ot és Tel Mithryn-t. Egy harmadik települést is felfedezhetünk, Skaal Village-t, ahol egy követőre is szert tehetünk, akivel akár később össze is házasodhatunk. Frostmoon Crag egy vérfarkastanya lesz, akikkel el tudunk beszélgetni, ha magunk is azok vagyunk. Az egyik új ellenféltípus a Werebear (Vérmedve?) lesz, de egyelőre nem tisztázott, hogy magunk lehetünk-e azok, és ha igen, miképpen?

A Morag Tong nevű ellenséges bérgyilkos szervezettel is találkozhatunk a szigeten, egyelőre nincs információ, hogy lehet-e majd hozzájuk valahogy csatlakozni. Egyéb titokzatos ellenségekbe is belefuthatunk, melyek között egy rejtélyes kígyó, valamint egy Lurker néven emlegetett, nagy kihívást jelentő szörnyeteg is szerepelni fog. Ezen felül természetesen új típusú sárkányok is feltűnnek majd.

Hermaeus Mora birodalma szintén részét képezi majd a DLC-nek, a játékos csatlakozhat a Telvanni házhoz, saját gombaházat is szerezhet. Valamint a másik két nemesi ház, a Hlallu és Redoran is jelen lesz. A képességek között említést érdemel a vízen járás (Water Walk) visszatérése, melyet varázsital (potion) és bűvölés (enchantment) alakjában is megszerezhetünk.

Új Shout-ok is lesznek, melyek közül a Cyclone-t, Bend Will-t (Sárkányokat szelídíthetünk meg vele), Dragon Riding-et (Sárkánylovaglás), Dragon Aspect-et (Naponta egyszer használható. Dragon Armor-t kapunk, ezen kívül egy Ancient Dragonborn segítőt, valamint megnőnek tulajdonságaink), valamint a Battle Fury-t (Egy NPC-re varázsolható buff) említette meg a leírásban.

 

Aki ennél többre is kíváncsi, az olvassa el a The Outhousers oldalán található összefoglalót, melyben az achievement-ektől kezdve az összes fontosabb információ össze van gyűjtve a Dragonborn DLC-ről. A csomag megjelenése december 4-én lesz, egyelőre csak XBOX360-ra, a PC és PS3 kiadások jövőre várhatóak.

Azóta történt

Előzmények