Skyrim: "Dragonborn" DLC közeleg?

A Bethesda oldalának fórumán bukkantak fel azok a feljegyzések, melyeken olyan fájlok hivatkozásait olvashatjuk, amiket játékosok fedeztek fel a The Elder Scrolls V: Skyrim című RPG játék legújabb frissítésének fájljai között. A keresést akkor indították, amikor tudomásukra jutott, hogy a ZeniMax bejegyeztette a "Dragonborn" védjegyet. Tehát ugyanaz játszódik le, mint a Dawnguard-nál.

Az alábbi listában olvashatjátok a kigyomlált adatok egy részét. Világosan kivehető bennük a DLC2 és a Dragonborn szavakra való ismételt utalás:

$Crafting_$DLC2ArmorBonemold BONEMOLD
$Crafting_$DLC2ArmorChitin CHITIN
$Crafting_$DLC2ArmorNordic NORDIC
$Crafting_$DLC2ArmorStalhrim STALHRIM
$Dragonborn Quests Completed Dragonborn Quests Completed
$DRAGONBORN_ESMName Dragonborn
$DOWNLOADABLE CONTENT_PS3 DOWNLOADABLE CONTENT
Update.bsa\meshes\animationsetdatasinglefile.txt
DragonMountedDualMagic.txt
DragonMountedDualStaff.txt
DragonMountedMLhSolo.txt
DragonMountedMLhStaff.txt
DragonMountedMRhSolo.txt
DragonMountedMRhSolo_ShieldOrTorch.txt
DragonMountedMRhStaff.txt

A végén pedig a "Dragon Mounted" arra utal, hogy lehetőségünk lesz sárkányokat meglovagolni az új DLC-ben. Új küldetésekre is van utalás a teljes szövegben, melyek a következő helyszíneken játszódnak majd: Solstheim, Telvanni, Castle Karstaag, Raven Rock és Miraak Temple.

A Solstheim utalás egy meglehetősen nagy szigetet jelent, amely Vvardenfell-től északnyugatra, Skyrim-től pedig keletre található. A szigeten hasonló éghajlat uralkodik, mint Skyrimben, azaz északon főleg havasok, míg délebbre fenyőligetek találhatók itt. A sziget legfontosabb jellemzője azonban az, hogy a Törpék nagy része ide menekült az Argoniaiak inváziója elől, tehát valószínűleg sok városuk található a környéken.

Ez persze eddig pusztán találgatás, de bízzunk benne, hogy a következő DLC-ben valóban kapunk egy ekkora méretű extra területet, rengeteg plusz küldetéssel. Bár ha belegondolunk, hogy mennyibe került a Dawnguard, akkor a Dragonborn DLC ezek alapján legalább ugyanannyi lesz, ha nem több.

Azóta történt

Előzmények