Pert indítanak Sony és a Square Enix ellen

Felháborodott játékosok pert indítanak a Sony és a Square Enix ellen, ugyanis a Final Fantasy XIII egyes példányai teljesen tönkretették a PS3-as konzoljaikat. A két cég állítólag már régóta tudatában volt a problémának, ennek ellenére semmit nem tettek. Ezért a per összege elérheti akár az 5.000.000 dollárt is.

Az IGN-nek adott interjújában Daniel Wolf, a beadvány szerkesztője beszámolt arról is, hogy a Final Fantasy XIII márciusi megjelenése óta már eddig is súlyos és szétágazó problémákat okozott a PS3 rendszerekben. Sok játékosnál, akik megvették a Final Fantasy XIII-at, lefagyasztotta a gépeket, majd ezt követően azok teljesen működésképtelenné váltak.

Hozzátette azt is, hogy ennek ő is áldozatául esett, ugyanis amikor a megjelenés napján megvette a Final Fantasy XIII-at, és el akarta menteni a játékállást, a PS3 lefagyott, és az újraindítás után azóta egyáltalán nem volt hajlandó egyetlen lemezt sem lejátszani.

A Sony és a Square Enix azóta is egymásra mutogat, hogy mindez a másik hibájából történt. A hibás konzolok javítási költségét egyik cég sem akarja magára vállalni, és eddig még egyikük sem volt hajlandó nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények