FF XIII: A kereskedők különféle akciók keretében árusítják ki a PS3 verziót

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Square Enix által tavaly decemberben kiadott Final Fantasy XIII PS3 változatának egyes példányai - elég sok - tönkretehetik a konzolokat. Nos, mivel elég sok probléma merült fel a játékkal kapcsolatban, ezért a kereskedők igyekeznek szabadulni a megrendelt kópiáktól, néha elég brutális akciókat hirdetve meg.

Nemrég például az egyik Japán üzlet kínálatában 94%-os leárazással, mindössze 500 yenért kínálták a játékot, ami körülbelül 1262 Ft. Bár az akció csupán csak egy meghatározott ideig élt, azért így is jelzésértéke van a dolognak.

Amikor a Final Fantasy XIII tavaly decemberben megjelent Japánban, több, mint 100 dollárba került belőle egy példány. Mostanra ez a játékról kiderülő problémák miatt 20 dollárra esett vissza. Nagyon úgy tűnik, hogy a Final Fantasy XIII lesz a Square Enix egyik nagy bukása, annak ellenére, hogy a megjelenés napján csak Japánban egymillió darabot adtak el belőle.

Felmerülhet a kérdés, hogy a hiba miért csak a PlayStation 3-as verziót érinti? Amennyiben valóban a Square Enix a hibás a dologban, és a játékkal van a baj, akkor vajon az XBOX360-as példányok miért nem teszik tönkre a Microsoft konzoljait?

Sok lehetőség áll fenn, egyesek szerint a Sony legújabb, 3.21-es PS3 Firmware-je a ludas a dologban. Mindenesetre az, hogy a két cég azóta is egymásra mutogat, és egyikük sem hajlandó beismerni, hogy az ő hibája, együttesen eredményezte, hogy a játék ára ennyit esett.

Előzmények