Nagymértékben csökken a 3DS ára

A Nintendo hosszú ideje nem volt veszteséges, a legutóbbi negyedévben viszont az öregedő Wii és DS valamint a gyengélkedő 3DS csak egy ilyen negyedévet tudott a Nintendo-nak produkálni.

Valószínűleg a visszafogott 3DS eladásoknak köszönhető a nagymértékű és minden régióra kiterjedő árcsökkentés.  Aminek mértéke némileg meglepő ilyen közel a gép debütálásához. A 3DS ára a hivatalos Nintendo közlemény szerint Japánban augusztus 11-én 25 000 jenről, 15 000 jenre csökken. Ezt követi augusztus 12-én az amerikai árcsökkentés ami 249 dollárról 169.99 dollárra módosítja a friss Nintendo konzol árát. Majd ugyanezen a napon Európában is csökkennek az árak, de ide nem mondtak pontos összeget, mindössze annyit, hogy a harmadával kerül majd kevesebbe.

Nyilvánvalóan ettől megugró eladásokat vár a Nintendo, bár ahhoz az sem ártana ha beindulna a minőségi játékok megjelenése.

Azóta történt

Előzmények

  • Zelda és Robin Williams

    Robin Williams és lánya ismét egy Ocarina of Time reklámban szerepel.

  • Final Fantasy ritmusjáték 3DS-re

    Az első 3DS-es Final Fantasy játék egy ritmusjáték lesz.

  • Egymillió 3DS Japánban

    Elérte a várt határt a 3DS eladása Japánban.

  • 3DS - élménybeszámoló

    Mindenki mással ellentétben a Nintendo úgy döntött, hogy még az uborkaszezon előtt kidobja a piacra az új kézikonzolját a 3DS-t. A Gamestop által rendezett nyitópartin volt lehetőségünk elsőként kezünkbe venni, és kipróbálgatni az ördögi masinériát.