3DS két analóg karral?

Egy francia honlap (01net) szerint a Nintendo egy új analóg kart tervez a 3DS-re, és akár egy új gépet is kiadnak ami kevésbé koncentrál a 3D-re.

A nevét elhallgató informátoruk szerint a Nintendo mérnökei már dolgoznak egy kiegészítőn, amit a 3DS-hez lehet majd csatlakoztatni, hogy két analóg karral lássák el a gépet. Ezt tehát utólag lehetne majd csatlakoztatni a már meglévő konzolhoz, és mindez hozzávetőlegesen 10 dollárba kerülne. Erre sokak szerint szükség is lenne, és állítólag már a Nintendo is úgy érzi, hogy hibát követett el amikor kihagyták a második analóg kart.

Egy ettől még inkább érdekes pletyka, hogy az analóg kar mellett egy teljesen új gépet is terveznek, ami már alapból két analóg karral lesz ellátva és kevésbé a 3D-re összpontosít. Ezt azzal támasztják alá, hogy az árcsökkentés a jelenlegi 3DS készletek kiárusítását célozta meg, hogy helyet csináljanak az új változatnak.

Ez utóbbi megoldás végtére is nem áll távol a Nintendo-tól, de a DS idejében azért ügyeltek arra, hogy a gép első változata, ha a DSi-hez hasonlítva nem is teljes értékű eszköz, de a kiadott játékokat a kijelző minőségét leszámítva ugyanolyan élvezeti szinten játszhattuk.

Ha az új gép lényegében csak abban különbözik, hogy egy plusz analóg kart kap, amit az eredeti változaton egy kiegészítővel pótolhatunk akkor akár igaz is lehet a pletyka. Ha nagymértékű változásokat hajtanak végre ami azt eredményezi, hogy a 3DS már nem tudná lejátszani a kifejezetten az új gépre készült játékokat, akkor a Nintendo még azelőtt küldené nyugdíjba a 3DS-t mielőtt igazán megindult volna a minőségi játékok megjelenése.

Mindenesetre a fent leírtak csak pletykák, amik olykor bejönnek, olykor pedig hamisnak bizonyulnak, egy biztos a Nintendo elégedetlen a gép eladásaival, és tőle szokatlan módon korán csökkentette az árakat. Meglepődnénk ha rövid időn belül nem próbálnának valamilyen megoldást találni a problémára.

Azóta történt

Előzmények