Minecraft: túl az egymillión

Alig másfél hónapja érte el a félmillió eladott példányt a tavalyi év talán legsikeresebb indie játéka, tegnap este 22 óra 32 perckor újabb mérföldkövet lépett át: elkelt az egymilliomodik Béta példány is belőle, ma délelőtt pedig már 1 003 410-nél állt a számláló. Notch, a játék fő fejlesztője tegnap sem tudta még, hogy mivel ünnepeljék meg az alkalmat, így pezsgőzött, de mint kiderült, a szerencsés játékos egy egyedi köpenyt kap, ami eddig csak a kiváltságosoknak – azaz a Mojang dolgozóknak és Deadmau5nak – jutott. A játék ezzel egyébként bekerült a legkelendőbb játékok listájába a Wikipédián is.


2010.01.12. 22:32

Időközben egy másik különlegesség is kiderült, az információk szerint a Minecraft az első játék, amely egyszerre került ugyanabban az évben a GDCA (Game Developers Choice Awards) és az IGF (Independent Games Festival) versenyek végzősei közé is.


Az egymilliomodik játékos egyedi köpenye

A nyereményeket ezekkel csak tovább szaporítanák egyébként, ugyanis a ModDB közönségdíját is megkapták nemrég az független játékok kategóriájában. Ennek megfelelően a mai frissítésben a játékosok megkapják a beígért, a játékban elkészíthető tortát is. Ugyanis Notch még a szavazás előtt igent mondott arra a kérdésre, hogy nyerés esetén ad-e tortát, a készítő pedig úgy tűnik, állja a szavát.

A torta vagy süti, kinek hogy tetszik
A torta vagy süti, kinek hogy tetszik

Azóta történt

Előzmények