Megjelent a Diablo III - Koreában 4-5 óra alatt végig is vitték a játékot

Tegnap éjfélkor eljött a Diablo-rajongók által 2008 óta várt pillanat: hivatalosan is elstartoltak a Diablo III szerverei! A Blizzard játékának megjelenése alkalmából sok üzlet nyitott ki éjfélkor, ahol már a startot megelőző órákban hosszú sorok kígyóztak a játékra várva. A lenti videón Berlint láthatjuk, ahol tegnap éjjel az Alexanderplatz szintén várakozó játékosoktól hemzsegett.

Minden esély megvan rá, hogy a Diablo III megnyerje a "Minden idők legtöbb példányban elkelt játéka" címet, hiszen már az előrendelések óriási száma, a gyűjtői kiadások hiánya, valamint a rengeteg elővételben elkelt játék is mind azt bizonyítja, hogy valószínűleg több millió darabra tehető az értékesített Diablo III példányok száma, csak az első 24 órában.

Ahogyan ezeket a számokat látva előre sejteni is lehetett, a kezdés nem volt zökkenőmentes, a hirtelen rászabadult játékosoknak alig pár perc leforgása alatt sikerült teljesen leterhelniük a Blizzard szervereit. Sokan hiába maradtak fenn éjfélig, sokáig nem tudtak belépni a játékba.

A Twitteren Bashiok folyamatosan buzdította a játékosokat, hogy dolgoznak az európai szerverek stabilitásának növelésén, ezért azok lassan egyre több játékost fognak beengedni. Persze előfordulhat, hogy "Error 37" hibaüzenettel nem tudunk egyből belépni, de Bashiok szerint próbálkozzunk nyugodtan, előbb-utóbb bejutunk.

Pár órával a hivatalos indulást követően pár koreai játékosnak már sikerült is végigvinnie a Diablo III egyszemélyes módját normál nehézségi szinten. Persze nem hétköznapi emberekről van szó, mint mi vagyunk, nekünk valószínűleg bele fog telni egy-két napba is, mire eljutunk odáig. Igaz, hogy külön achievement van rá, ha egy óra alatt végigjátszol egy Act-ot, azonban közülünk kevesen fognak erre utazni első végigjátszáskor.

Szóval nem kell aggódni. Egyrészt maga a játék majd normál nehézségi szint felett fog igazán beindulni, másrészt pedig aki így játszik, az a tartalom jó részét átugorva halad előre. A mai nap folyamán megkapjuk mi is a dobozos példányokat, remélhetőleg estefelé már lesz némi adatunk arról, hogy nagyjából hány példányban kelt el a Diablo III világszerte az első pár órában.

Azóta történt

Előzmények