Világrekordot döntött a Diablo III eladása

Ahogyan azt szerintem mindenki előre sejtette, a Diablo III eladási mutatói meglehetősen pozitív képet mutattak. Ám a valóság még ennél is dicsőségesebb: a Blizzard játékából 24 óra leforgása alatt mintegy 3,5 millió darabot adtak el (Ha ehhez hozzászámoljuk a WoW Annual Pass előfizetéssel rendelkező 1,2 millió embert, aki megkapta, akkor 4,7 milliót), ezzel világcsúcsot döntött a leggyorsabban fogyó PC-s játék kategóriájában.

A Blizzard közleménye szerint a megjelenés óta eltelt egy hét alatt már nem kevesebb, mint 6,3 millió darab Diablo III tulajdonos van világszerte, és ez a szám azóta is folyamatosan nő. Amennyiben nem fogynak el az üzletek raktáraiból a készletek, úgy ezek a számok jóval nagyobbak lennének, hiszen még most is sokan kérdezik, hogy honnan lehet beszerezni a Diablo III-at.

Azért volt olyan sok bejelentkezési probléma a játék indulásakor, mert a megjelenés napján mintegy 4,7 millió ember jelentkezett be a szerverekre. Azért így már érthető a dolog, a játék kiválóságának fényében ez a pár napig tartó kényelmetlenség bőven megbocsátható.

Azóta történt

Előzmények