Megfelelő partnert keres a Blizzard egy StarCraft filmhez

A Blizzard mindig is híres volt a játékaiban szereplő átvezető filmek jó minőségéről. Ezek némelyike önálló moziként is megállná a helyét, ha hosszabb lenne. Ezzel ők is tisztában vannak, így 2006-ban be is jelentették, hogy a Legendary Pictures-szel együttműködve belefognak egy Warcraft univerzumban játszódó, egész estés mozifilm elkészítésébe.

Tavaly jelentették be, hogy a filmet Sam Raimi fogja rendezni, és az a Robert Rodat írja majd a forgatókönyvet, aki a "Ryan közlegény megmentése" című film írója is volt egyben, valamint hogy az eddigi pletykákkal ellentétben mégsem az "Arthas: Rise Of The Lich King" című könyv történetére fog majd épülni a produktum. A film jelenlegi állapotáról úgy nyilatkozott Rob Pardo az MTV Multiplayer-nek, hogy bár sok bejelenteni valója perpillanat nincs, ugyanis még mindig csak a történeten dolgoznak, mindazonáltal mindannyian szuper-izgatottak vele kapcsolatban.

A StarCraft II: Wings of Liberty sikereivel megmutatkozott, hogy melyik másik játékot lenne még érdemes megfilmesíteni. Habár semmi meglepő nincs benne, és a Blizzard illetékese szerint is nagyon szeretik a TV-ben vagy a mozikban látni az alkotásaikat, mindazonáltal előbb meg is kell találni a megfelelő partnert a film elkészítéséhez.

"Valószínűleg tudtunk volna már készíteni egy StarCraft filmet vagy TV-sorozatot hosszú évekkel ezelőtt is, de ami igazán nagyon fontos a számunkra, hogy olyan tehetséges, kreatív embereket találjunk erre a feladatra, akik mellette legalább annyira izgatottak lesznek a mi képességeink láttán is. Ez mindig nagy kihívást jelentett a számunkra. Azt hiszem, hogy amennyiben James Cameron eljönne hozzánk holnap, és megkérdezné: "Szeretnétek egy StarCraft filmet készíteni?", akkor azt minden bizonnyal aláírnánk." - magyarázta Rob Pardo.

Így tehát James Cameron-nál van a labda. Amennyiben van rá ideje, felkeresheti a Blizzard főhadiszállását, és garantáltan megkapná a StarCraft megfilmesítésének jogait.

Mr. Cameron, ez egy kihagyhatatlan ajánlat.

Azóta történt

Előzmények