Egész estés filmeket készíttetne az átvezetőkből Bobby Kotick

Az Activision elnök-vezérigazgatója, Bobby Kotick újabb "nagyszerű" ötlettel állt elő a Bank of America Merrill Lynch's Media, Communications & Entertainment Konferencián, miszerint a kiadó extra bevételeket termelhetne, ha a Blizzard játékok átvezető videóiból egy egész estés filmet sikerülne készíteniük. A filmeket az Activision maga, vagy egy külső céggel együttműködve készítené el, és online kínálnák azt megtekintésre, egységesen úgy 20-30 dollár körüli összegért cserébe bárki megnézhetné majd őket.

"Amennyiben nyilvánosan bejelentenénk, hogy egy másfél órás Blizzard videót fogunk bemutatni, amire 20 és 30 dollár közötti áron válthatnának belépőket, akkor valószínűleg a legnagyobb megnyitó hétvégét ünnepelhetnénk, ami csak volt a filmek történelmében," - mondta Bobby Kotick. "A következő őt éven belül elképzelhető, hogy meg is fogjuk ezt csinálni. Akár egyedül, akár valakinek a közreműködésével, de előbb-utóbb eljön majd az idő, amikor kapitalizálni fogjuk a közönségünkkel fennálló kapcsolatot."

Az ötletet egyébként abból merítette, hogy a StarCraft II-ben több, mint egy órányi renderelt átvezető videó található, ráadásul olyan minőségben, amit a legtöbb filmkészítő stúdió megirigyelne. Az elhangzottakhoz még annyit hozzáfűzött, hogy a mozikkal ellentétben nekik személyesebb kapcsolatuk van a rajongóikkal, így a hitelkártyáik számán kívül sok minden egyebet is tudnak róluk. Ezért hiszi, hogy sokuk még a moziban is megnézné ugyanazt a filmet azután, hogy online megvásárolta és megtekintette.

Ez az elgondolás nem egyedi, nem Kotick fejéből pattant ki először. A SEGA a Shenmue esetében már próbálkozott hasonló elgondolással. A Shenmue: The Movie, a sorozat első részét dolgozza fel a játékból vett jelenetekkel, átvezető videókkal. A 88 perces filmet japán mozikban is vetítették, de a Shenmue 2 Xbox-os változata mellé is hozzácsomagolták egy külön DVD-n, hogy a sorozattal először találkozó játékosok is tisztában legyenek a történettel.

Azóta történt

  • Új Shenmue érkezik

    Nem, sajnos egyelőre nem kap folytatást az egyik legjobb sorozat, mindössze egy social network játékról van szó.

  • Bezár a Bizarre?

    Úgy fest az Activision megelégelte a Bizarre tevékenységét, és felszámolja a csapatot.

Előzmények