A StarCraft II nem veszi fel a versenyt a World of Warcraft-tal

Nemrég indult hódító útjára a Blizzard 12 éve - az első rész megjelenése óta - várt stratégiai játékának folytatása, a StarCraft II. A játék igen nagy számban fogyott, a megjelenés napján boltok ezrei nyitottak éjfélkor, hogy a rajongók idejében megkaparinthassák a játékot.

A StarCraft II-ből az első 24 óra alatt több, mint egymillió példány talált gazdára, ami két nap alatt másfél millióra bővült. Ezzel a játék kiérdemelte a "Világ leggyorsabban fogyó RTS játéka" címet. Ez valóban szép teljesítmény, de ha összehasonlítjuk a bajnokkal, akkor már nem tűnik olyan nagy mennyiségnek az az egymillió példány 24 óra alatt.

A 24 óra alatt legnagyobb példányszámban eladott játékok rekordját a World of Warcraft: Wrath of the Lich King című kiegészítője tartja. Az expanzióból egy nap alatt több, mint 2.8 millió darabot adtak el világszerte. A második helyezett szintén a World of Warcraft egyik kiegészítője, mégpedig a Burning Crusade, amiből 2.4 millió példány kelt el egyetlen nap alatt.

Megjegyzés: Úgy látszik, tényleg igaz az a mondás, miszerint egy Blizzard játékot csak egy másik Blizzard játék tud megverni eladások tekintetében.

Azóta történt

Előzmények