Saját rendőrséget kap a World of Warcraft

A Blizzard levelet kapott egy felháborodott szülőtől, aki miután megtudta, hogy csemetéje rendszeresen eljár a World of Warcraft egyik szerverén a Goldshire Inn nevű fogadóba szórakozni, azaz hogy mulasson az ott hallható trágár, rasszista, valamint szexuálisan túlfűtött tartalmú társalgásokon, megszüntette annak account-ját.

Az utánjáráskor kiderült, hogy a hely egyfajta gettóként üzemelt a World of Warcraft-ban, mivel az alacsony figyelemfelkeltő jellege miatt idáig kevésbé volt figyelve a moderátorok által, így szabadon terjedhettek a szexről és a rasszizmusról szóló beszélgetések. A dologban leginkább érintett a Moon Guard (US), ami egy RP, azaz szerepjátékos szerver, de más szerverek lakossága között is népszerű ez a fajta "szórakozás".

A Blizzard hivatalos közleményben tudatta a játékosokkal, hogy mostantól rendszeresen fognak járőrözni moderátorok a Moon Guard szerveren Goldshire-ben, és figyelik a csatornákat. Habár nem sújtanak le mitikus villámkalapáccsal az érintettekre, de egy privát beszélgetésre számíthatnak mindazok, akik trágár, illetlen beszéddel zavarják a tisztességes játékosokat. Ez természetesen csak a nyilvános csatornákon zajló társalgásra vonatkozik, privátban ezután is azt írhatunk egymásnak, amit csak akarunk.

Azóta történt

Előzmények