Csak fejőstehén lesz a StarCraft 2?

Sokan gondolkoztunk már el azon, hogy vajon tényleg annyira jó lesz-e a StarCraft 2, hogy egyből előrendeljük vagy csak egy olyan próbálkozás lesz ez a Blizzard, valamint az Activision részéről, aminek csak a tárcánk látja kárát? A GameZone munkatársa erre próbálta meg megtalálni a választ.

"Felmerül a kérdés, hogy most valóban egy új klasszikussal lesz-e dolgunk vagy inkább egy új fejőstehénnel, ami Bobby Kotickék malmára hajtja a vizet?

Megállapodhatunk abban, hogy mostanság igencsak uborkaszezon van, de ez méginkább igaz volt a júliusi hónapra. Ekkora a Blizzard egy olyan nagyágyúval rendelkezik, amit lélegzet visszafojtva várnak játékosok tömegei, akik már 12 év elteltével igencsak szeretnék megkapni (egyik) kedvenc játékuk folytatását. Éppen ezért harapnak minden információmorzsára és lelkesedésük átragad a kevésbé optimista emberekre is. De vajon a Blizzard csak kihasználja a játékosokat vagy tényleg olyan produktummal rukkol elő, ami megérdemli a megjelenést?

Először is a tények: a StarCraft második részét 2004 óta fejlesztik és végre az első elődhöz képest teljes 3D-ben pompázik a kor elvárásainak megfelelően. A Blizzard azzal foglalatoskodott leginkább, hogy fejlessze és meg is újítsa az első részből már ismert fajokat (terran, zerg, protoss), lecseréljen pár egységet, újraálmodja a régieket új képességekkel, valamint fegyverekkel. És végül, de nem utolsósorban felhasították a történetet 3 részre, ami a terranközpontú Wings of Libertyvel veszi kezdetét – az azért mentségükre szóljon, hogy már a trilógia első darabja is olyan tartalmas, valamint annyira hosszantartó szórakozást ígér, mint az előd a maga idejében.

Ám ez az üzletpolitika sokakban ellenérzést váltott ki, hiszen arra kényszerítik a játékosokat, hogy ha a történet egészét akarják élvezni, akkor három játékot vegyenek meg 60 dolláros áron, ami a kereseteket nézve sajnos nem mindenki számára megengedhető.

Erre reagálva a Blizzard kifejtette, hogy pontosan miként is akarják véghezvinni a három kampány tálalását. Állításuk szerint (és mi hiszünk is nekik) a Wings of Liberty bejelentése után két nagy kiegészítőt fognak kiadni és nem pedig két teljes értékű játékot. Ennek azt kéne jelentenie, hogy a most megjelenő terrankampány teljes árral fog érkezni, míg a zerg és a protoss küzdelmeknek alacsonyabb „díjszabással” kellene érkezniük - viszont erről még semmi hivatalos információt nem tudunk. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Blizzard a kiegészítőket is maradéktalan minőségben fogja kínálni, hiszen elég ehhez a WarCraft 3 kiegészítőjére, a Frozen Throne-ra gondolnunk.

A Blizzardon ugyanis nehéz fogást találni, hiszen mindig aprólékos és hosszantartó munkával dolgozzák ki majdhogynem tökéletes játékaikat, amikre igaz hogy idegörlően sokat kell rájuk várni, de miután kézhez kapjuk az adott terméket, el is leszünk vele a következő grandiózus cím megjelenéséig (és itt most említhetnénk a StarCraft első részét, a Diablo- vagy a Warcraft-szériát is, de a méltán népszerű World of Warcraft-franchise is szorosan ide tartozik).

Tehát bíznunk kell abban, hogy a fejlesztőcsapat betartja a kampányhosszakról tett ígéretét és három olyan játékot tesz le az asztalra amiért nem fogják sajnálni a játékosok a kifizetett pénzt. Szóval nem, nem gondolom azt, hogy csak pénzt akarnak kivarázsolni az emberek tárcájából és azt hiszem, hogy ez megfontolt döntés volt mind a kiadó, mind a fejlesztők részéről, ami maximális profitot fog termelni – főleg, hogy a legnagyobb előrendelői bázissal bíró PC-cím jelenleg."

Azóta történt

Előzmények