Jön a PlayStation Classic

Úgy tűnik, hogy végül a Sony is megirigyelte a NES/SNES Mini sikereit és elhozzák nekünk a közel 24 éves, klasszikus konzol új kiadását. Egyelőre csak 20 játékkal.

Közel 24 éve már, hogy a Sony piacra dobta Japánban a PlayStation nevű konzolt, ezzel pedig egy olyan korszakott indított el, amely a mai napig tart, és amely időszak alatt több százmillió gépet értékesítettek a márkából. Úgy tűnik, hogy a japán cégóriás megirigyelte a 2016-ban kiadott NES Mini, valamint a 2017-ben piacra dobott SNES Mini óriási sikereit, így úgy döntöttek, hogy idén télen elhozzák nekünk a PS Mini-t, vagy hivatalos nevén a PlayStation Classic-ot.

A új-régi konzol 45%-kal kisebb lesz mint az eredeti gép, és 20 előretelepített játékot fog tartalmazni. (Olyan klasszikusokra kell gondolni, mint a Final Fantasy VII, a Ridge Racer Type 4, vagy a Tekken 3) A megjelenés december 3-án várható, az ára 99,99 dollár lesz, hazai árazásról egyelőre nincsenek információink.

Azóta történt

  • Kipróbáltuk a PlayStation Classicot

    Elsők közt próbálhattuk ki a Sony új retrokonzoljának mind a 20 játékát, és bár a hiányosságok kézzelfoghatók, az élmény ma is magával ragadó.