Ingyen letölthető a Minecraft Pocket Realms alfa verziója

Egy sokak által várt eseményt jelentett be múlt héten Owen Hill, a Mojang kommunikációs igazgatója: a csapat gőzerővel dolgozik a Minecraft Realms androidos alfáján. A végleges változat ugyan fizetős, de a jelenleg fejlesztés alatt álló, Pocket verzióhoz szánt változat ingyen letölthető és használható a stabil kiadásig, ennek mindössze két feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen megvásárolt Minecraft Pocket Editionnel és Xbox Live fiókkal (Gold előfizetés nem szükséges).

A Realms használatával a magányos kalandozásnak vége, a Mojang szerverein hosztolt (tehát folyamatosan elérhető), a játékos által kreált világokba meghívhatók a barátok, ismerősök, innentől kezdve pedig közösen barangolhatnak és alkothatnak.

A keresztplatformos kiegészítő hidat jelent az iOS, OS X, Android, Windows Phone és Windows 10 kiadások között. A PC, Mac és változat jelenleg egyaránt 7,19 euróba kerül havonta, az androidos Realms várható előfizetési díjáról egyelőre nincs információnk. Természetesen továbbra is van lehetőség helyben hosztolt zárt szerverek létrehozására, de a Mojang 24/7-es elérést ígér, ami jól jöhet, ha például működő okostelefont kívánunk létrehozni a játékban, ismerőseinkkel közösen.

Azóta történt