HexLands - Magyar fejlesztésű városépítő stratégiai játék készül

Aki kedveli a körökre osztott alkotásokat, azoknak érdemes lesz figyelmüket a programra irányítani.

A kisebb-nagyobb külföldi játékok mellett természetesen időnként érdemes hazánkban is körülnézni, hiszen a sokmilliós költségvetésű remekművek mellett akadnak kisebb gyöngyszemek is, amelyek esetleg megérdemlik a figyelmünket. Ilyen program lehet a Portgate Studios-nál készülő HexLands, amely egy roguelike, városépítős stratégiai játéknak készül. Udvari Tibor alkotását olyan címek ihlették, mint az Islanders, a Dorf Romantik, vagy a Sid Meier Civilization sorozat. Lentebb a hivatalos leírást olvashatjátok néhány kép és a trailer társaságában. A megjelenés valamikor idén várható PC-re (Steam, Humble Store, Itch.io, GameJolt), pontos dátumot még nem kaptunk.

[+]

A HexLands egy magyar, körökre osztott városépítő, stratégia játék roguelike elemekkel, békés, procedurális középkori szigeteken, készen a letelepedésre! Terjeszd ki birodalmad minél több szigetre, miközben a körülmények egyre nehezebbek és nehezebbek! Hol érnek véget birodalmad határai?

Kulcspontok:

  • Városépítés nyugtató, különböző éghajlatú, középkori szigeteken
  • Magasfokú újrajátszhatóság - Fedezz fel végeláthatatlan számú szigeteket!
  • Roguelike elemek
  • Nyersanyaggazdálkodás és valószínűség menedzsment
  • Személyreszabható játékstílust nyújtó bónuszok
  • Speedrun és Sandbox mód, ha valami másra vágynál
  • Légy a játék mestere és juss a ranglétra élére!

A célod az, hogy birodalmadnak minél több procedurális szigete és lakosa legyen! Használd hatékonyan a rendelkezésedre álló nyersanyagokat, eszközöket és bónuszokat, alkalmazkodj a környezethez, teljesíts procedurális küldetéseket… különben kolóniád nem lesz elég erős, hogy hajóra szállhass a következő sziget felé! Bonts vitorlát és válassz bölcsen! Mely sziget bónusza és éghajlata illik legjobban az aktuális stílusodhoz? Minden körben valamit építened kell maximum 3 véletlenszerűen kisorsolt épület közül. Az első épületed mindig egy városháza, amely birtokba veszi a környező mezőket. Ha egy városod elért egy bizonyos lakosságot (például házak építésével), akkor terjeszkedik és még több mezőt vesz birtokba! Kerüld a városok átlapolódását!) Ha szigetednek elég lakosa van, elhajózhatsz a következőre! De miért vesszen kárba a sok, értékes nyersanyag? Építkezz ameddig csak tudsz, hogy birodalmad felvirágozzon!