Hamarosan megérkezik az új XBOX360 kontroller

A Microsoft hallgatott a játékosok visszajelzéseire, a frissített XBOX360 kontrollerben teljesen átalakították a sokat szidott D-pad működését, melynek ezentúl kétféle üzemmódja lesz. A váltásra egy tárcsa szolgál majd, melyet az irányító belső oldalára helyeztek.

A D-pad alapállapotban ugyanúgy néz ki, mint az eddig megszokott irányítón, azonban ha elforgatjuk a kontroller közepén található tárcsát, akkor annak a külső része besüllyed, így a D-pad átalakul egy "+" formára. Ennek érzékeltetésére itt láthatjátok a kétféle állapotot:

Az újdonságot Major Nelson, az XBOX Live főnöke demonstrálta egy videó segítségével. Elmondása szerint az átalakított D-pad csak egyike azoknak a módosításoknak, melyeket a mérnökök átterveztek az irányítón. Másik feltűnő változás, hogy az AB - XY irányítógombok színe megváltozott, az eddigi színes kialakítás helyett a szürke különféle árnyalataira lett festve, de máshol is láthatunk színbeli eltéréseket az új kontrolleren.

Az új XBOX360 kontroller november 9-én jelenik meg az Egyesült Államokban, míg nálunk, Európába várhatóan csak hónapokkal később, 2011. februárjában lesz kapható. A frissített irányítót kizárólag csak "Play and Charge" kittel egybecsomagolva lehet majd megvásárolni, mégpedig 64,99 Dolláros áron.

Előzmények