XBOX Live Gold: Novembertől emelés

Emelkednek az XBOX Live Gold előfizetés árai. A Microsoft tegnap jelentette be, hogy november elsejétől átlagosan mintegy havi két dollárral többet kell fizetnünk a szolgáltatásért. Az áremelést azzal indokolták, hogy 2002 óta már olyan sok tartalommal bővítették a szolgáltatást, hogy kénytelenek emelni, így megfelelő szinten tudják tartani a minőséget.

A legfőbb ok azonban a hamarosan megjelenő Kinect, valamint az XBOX Live -ot használó, új Windows Phone 7 mobiltelefonok szolgáltatásainak támogatásában keresendő. Persze ezek nem lesznek előfizetéshez kötve, az ingyenes Silver tagsággal rendelkezők is használhatják majd a Kinect-et és a Windows Mobile 7 is működni fog vele. Csak az elérhető szolgáltatások lesznek némileg korlátozva annak, aki nem fizet elő az XBOX Live Gold-ra.

Az alábbi listában megtekinthetitek a különböző régiókban érvényes jelenlegi, illetve emelt árakat, amelyek majd november elseje után lépnek életbe. Az érintett területek közé tartozik az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és az Egyesült Királyság. Amelyik előfizetés nem szerepel a listán (Például a 3 és 12 hónapra szóló UK előfizetés), azok továbbra is a régi áron lesznek megvásárolhatóak az adott régiókban.

Mindazonáltal a Microsoft gondolt a hűséges előfizetőkre is, akiknek ugyanis aktív XBOX Live Gold accountjuk van, azoknak lehetőségük lesz fix áron tovább hosszabbítaniuk az előfizetést, 60 Dollár helyett mindössze 40-ért, így továbbra is egy teljes éven keresztül havi 3,33 Dollárért vehetik majd igénybe a szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények