Fényképen a Playstation 4 kontrollere?

Érdekes kép került ki az internetre a következő generációs Playstation irányítójáról. A képen állítólag a PS4 kontrollere látható, legalábbis annak egyik prototípusa. Az IGN-nek egy megbízhatónak ítélt forrás azt mondta, hogy a kikerült kép igazi, de csak egy korai változatról van szó.

Nézzük mit is lehet a megtudni. Ami szembetűnő azonnal, hogy méretileg kicsit nagyobb mint a Dualshock 3-as irányító, illetve talán kicsit kerekebb is. A d-pad gombjai közelebb kerültek egymáshoz, az analóg karokat pedig úgy alakították ki, hogy kevésbé csússzon az ember keze.  A sokat pletykált, korábban az PS Vita-ban látott érintőkijelző foglalja el a kontroller közepét, viszont a nem is olyan régen megemlített Share gomb hiányzik. Helyette látunk egy jack dugót alul, vélhetőleg átveszik az Xbox 360-nál látott megoldást a kommunikáció terén.

Ami még feltűnik mindenképp az a kis világító rész a kar tetején. Erről nem tudni hogy mi lehet, személyes tippem hogy a Move-hoz lesz köze. Esetleg talán azt is meglépik hogy a komplett Move-ot beleépítik a szerkezetbe?

Sajnos csak találgatni tudunk. Február 20-án Playstation Meeting, ott elvileg lehull majd a lepel a konzolról és vele együtt a kiegészítőiről is.

 


Prototípus PS4 kontroller?

 

A jelenlegi irányító, Dualshock 3

Előzmények