Playstation 4 - 400 dolláros kezdőár?

Japán egyik legnagyobb újsága, az Asahi Shimbun dobott fel egy hírt, miszerint a Playstation 4 kezdőára maximum 40.000 Yen lesz, ami átszámítva körülbelül 430 dollárnak felel meg.

A "The Verge" (mint fordító)  is megemlíti, hogy mint köztudott,  a Playstation 3 Japán startjakor 60.000 Yen-be került a gép,( kb 650 dollár), míg az Amerikai megjelenéskor már 600 dolláros áron lehetett megvenni a konzol legolcsóbb változatát.

Ebből kifolyólag ha a hír igaz, akkor az amerikai premierkor a gép vélhetőleg 400 dollárba fog kerülni, vagyis olcsóbb lesz, mint a Playsation 3 az induláskor. Természetesen mindez csak spekuláció, viszont több elemző szerint is a közeljövőben lehull a lepel mindkét következő generációs konzolról.

Az újság egyébként osztja az utolsó pletykát, miszerint a Playstation 4 csak Amerikában és Japánban jelenik meg idén, a többi kontinens csak jövőre juthat hozzá a konzolhoz.

A két hét múlva esedékes Sony rendezvényén többek szerint akár az új Playstation-t is bejelenthetik. Reméljük a legjobbakat, amint új információhoz jutunk, azonnal megosztjuk veletek.

Az újság állítását a Sony jelenleg még nem kommentálta.

Azóta történt

Előzmények