Egyedi VGA-val készül az AMD a Halo Infinite rajtjára

Már nincs sok hátra a Halo Infinite megjelenéséig, és az ikonikus cím új része PC-re is érkezik. A Microsoft és az 343 Industries az AMD-vel kötött exkluzív partnerszerződést, amelynek keretében a PC-s port kialakítását nagymértékben segítette a vörös vállalat.

A szoftveres oldalon ez DirectX 12-es leképezőt jelent, illetve maga a Halo Infinite támogatni fogja a korábban FreeSync 2 HDR néven futó, de ma már FreeSync Premium Pro jelzésű technológiát, így ennél a játéknál – egy megfelelő monitor és egy Radeon párosításával – a közvetlen tone mapping is megvalósítható.

Az AMD ugyanakkor megünnepli a címet egy hardverrel is, ugyanis kiadnak egy Radeon RX 6900 XT Halo Infinite Limited Edition VGA-t, amely a képességek tekintetében megfelel a referencia Radeon RX 6900 XT modellnek, csak a kinézetében a Halo dizájn köszön vissza.

A szóban forgó VGA azonban nem lesz kapható az üzletekben, mivel a 343 Industries és az AMD is nagyon limitált mennyiséget gondolt el belőle, jelentősen növelve a fejlesztés értékét. Felmerülhet akkor a kérdés, hogy miképpen lehet majd hozzájutni. Nos az említett két cég, több partnerrel kiegészülve különböző akciókat fog hirdetni a játék startjáig. Ezeken maguk a játékosok vehetnek részt, és így juthatnak hozzá egy-egy példányhoz. Érdemes lesz tehát kémlelni a 343 Industries és az AMD közösségi oldalait, hiszen ott lehet majd ezekről tudomást szerezni.

Az AMD azt is elárulta, hogy vannak még terveik a játék rajtja utánra, mivel további optimalizációval segítenék majd a 343 Industries munkáját a PC, valamint a konzolra fejlesztett kiadás kapcsán is, illetve még terítéken van a sugárkövetés implementálása.