Dragon Age: Inquisition - Egy teljesen új fejezet kezdődik

Amikor az EA-BioWare páros bejelentette a következő Dragon Age játékot, stílszerűen először Dragon Age III címmel emlegették azt. Később hozzákerült az Inquisition kiegészítés, mivel a történet az inkvizíciós időkben fog játszódni. Végül teljesen kivették belőle a hármas számot, immár hivatalosan is Dragon Age: Inquisition lesz az új program címe. Egy IGN oldalnak adott interjújában Frank Gibeau, az Electronic Arts Labels elnöke elmondta, miért nem Dragon Age III lesz a program címe.

Állítása szerint mindig is problémák voltak a számozásokkal (A DA2 után ezt jogosan is gondolja. - A szerk.), ezúttal szeretnék jobban az inkvizíció világára terelni a figyelmet, hiszen az új epizód története során sokkal inkább azt kívánják bemutatni, hogy milyen volt akkoriban az élet. A Dragon Age: Inquisition végigjátszása közben egy rakás játékmenet-, szolgáltatás- és történetbéli választás lehetősége lesz adott a játékosok számára, melyben eldönthetik, miképpen viszonyulnak majd a Dragon Age világában egyre jobban elhatalmasodó inkvizícióhoz: ellene szegődnek, vagy mellé állva segítik a régi világ sanyarú végének eljövetelét...

Frank Gibeau szerint ez pusztán üzleti-taktikai döntés volt, semmint egy előre átgondolt stratégia része. Pusztán csak arra szeretnék felhívni a játékosok figyelmét, hogy a Dragon Age: Inquisition egy teljesen új fejezetet fog elindítani a DA világában. Ellentétben a legtöbb játékos számításával, akik azt várták, hogy majd a Dragon Age: Origins és Dragon Age 2 történetét fogja folytatni a BioWare az új epizóddal.

Az EA vezető beosztású alkalmazottja azt is hozzátette, miszerint a korábban csak PC-re és jelenlegi generációs konzolokra bejelentett Dragon Age: Inquisitiont szeretnék megjelentetni XBOX One-ra és PlayStation 4-re is, ám az ott jelenlévő fejlettebb technológiának köszönhetően a következő generáción immár egy nagyobb, teljesebb és jobban kidolgozott játékot készíthetnek.

Álláspontjuk szerint nem szeretnének kiadni egy jelenlegi-generációs játékot az új-generációs piacra, ezért lesz egy PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra kiadott verzió, melyeken már eddig is széleskörű tapasztalatokat szereztek, mellette pedig egy PS4-re és XBOX One-ra készülő, az új platformok lehetőségeit kihasználó kiadás. Ebben sokkal nagyobb világot készíthetnek majd, több lehetőséggel és tartalommal (Érdekes, a PC-t miért nem tekintik next-gen platformnak? Pedig a mai csúcsgépek már most erősebbek az új konzoloknál is. - A szerk.).

Kihasználják a lehetőséget, hogy erőforrást és időt nem kímélve új technológiákra is fejleszthessék a játékot. Frank Gibeau szerint már most is túlteljesítették az ez irányú elvárásaikat. A Dragon Age: Inquisition című játék megjelenése 2014-ben várható, PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények