Black Ops: Már az FBI is nyomoz a lemeztolvajok után?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyik alabamai sokszorosítóból ellopták a Call of Duty: Black Ops XBOX360-as verziójának pár példányát, és megpróbálták eladni azokat - állítólag sikerrel - különféle crackereknek, akik a játék kiszivárogtatására készülnek.

A német PC Games oldal értesülései szerint már az FBI is nyomoz a tettesek után, és az ellopott példányok nagy részét le is foglalták. Ezek közül az egyik egy bizonyos "Computer Healer" nevű illető kezébe került, aki miután rájött, hogy a játék elérhető közelségben van, két órányit utazott, hogy megvásárolhassa az egyik ellopott lemezt. Majd hazament, és lefeküdt aludni. Másnap reggel már egy TreyArch futár kopogtatott be hozzá, akit a nyomozók sikeresen a nyomára vezettek.

Computer Healer szó nélkül átadta a megvásárolt példányt a TreyArch futárnak, azonban azt tagadta, hogy a játék kiszivárogtatásának céljából szerezte meg a kópiát. Mindenesetre az FBI illetékesei továbbra is ennek alapos gyanújával nyomoznak a többi tettes után.

Egy, a neve elhallgatását kérő illető nyilatkozott a Hooked Gamers oldalnak, állítása szerint szó sincs arról, hogy az FBI nyomozna a tettesek után, mindössze az Activision és a TreyArch vette fel a kapcsolatot az egyik küldönccel, és jelentős összeget kínáltak fel neki, ha visszaszolgáltatja az ellopott lemezeket.

Az interjú során szó esik egy bizonyos "Oskie" nevezetű crackerről is, aki állítólag továbbra is birtokolja az egyik ellopott Black Ops kópiát, és a nyilatkozó személy szerint az egy, még ismeretlen forrásból származik. A közösség, amihez Oskie tartozik, azóta már nagy erőkkel azon dolgozik, hogy minél előbb kikerüljön a torrent oldalakra a játék.

Azóta történt

Előzmények