Bezárt a LucasArts

A Disney bezárta a LucasArts stúdiót, amely az utóbbi időben a Star Wars 1313 és a Star Wars: First Assault játékok fejlesztésével foglalkozott, 150 embert elbocsájtottak a két készülő játék fejlesztése pedig leállt.

"A játékpiacon betöltött pozíciónk értékelése után úgy döntöttünk, hogy a LucasArts-ot belsős fejlesztő stúdióból licence alapú modellre állítjuk át, hogy minimalizáljuk a cég kockázatát és így növeljük a minőségi Star Wars játékok portfólióját. Ezen változások eredményeképp több elbocsájtás is be fog következni a szervezeten belül. Nagyon hálásak és büszkék vagyunk azokra a csapatokra, amelyek az új címeinket fejlesztették" - indokolta döntését a Disney egy hivatalos közleményben.

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Disney tulajdonában lévő jogokat bármelyik fejlesztőstúdió licencelheti és ily módon készíthet Star Wars játékokat. Ez például egy jó alkalom lehet az Obsidian stúdió számára, amely nem is olyan rég felvetette, hogy szeretne játékot készíteni a Star Wars univerzumban.

A LucasArts fennállása alatt rengeteg játékot készített. Első játékuk, a Ballblazer 1984-ben, az utolsó, a Kinect Star Wars pedig 2012-ben jelent meg.

Azóta történt

Előzmények