Nem újította meg a Star Wars 1313 licencét a Disney

A Star Wars 1313 egy ígéretesnek tűnő TPS akciójáték volt, melyet 2012-ben jelentett be a LucasArts. A programban egy fejvadászt alakítottunk volna - egyesek szerint nem mást, mint Boba Fettet -, aki Coruscant bűnnel teli szegénynegyedében hajtott volna végre megbízásokat.

Ám tavalyelőtt a Lucasfilm és ezzel együtt a játék jogai is a Disney kezébe kerültek, miután 4,05 milliárd dollárért felvásárolták George Lucas cégét. Ezt követően pedig tavaly bezárták a LucasArts stúdióját, amely a Star Wars 1313 játékot is készítette volna. Onnantól kezdve a játék fejlesztése leállt, és most már úgy néz ki, nem is fog többé elindulni.

Eddig még halványan élhetett a remény a rajongókban, hogy talán az Electronic Arts - akihez a LucasArts által készített játékok jogai kerültek - esetleg befejezheti még a programot, ám sajnos erre nem volt sok esély. Mégpedig azért, mert az EA tavaly júniusban jelentette be a Battlefront széria folytatását, melynek megjelenését 2015-re tervezik. Ráadásul már a Star Wars: The Old Republic című MMO-t is a kiadó felügyeli.

Így hát a Disney és az Electroinc Arts egyaránt hagyta elévülni a Star Wars 1313 című program licencét, vagyis egyikőjük sem tart már igényt rá. Miután a játék fejlesztését leállították, sorra láttak napvilágot a róla szóló információk, többek között az IGN oldala kipróbálhatta az E3 show-ra készült demót, ami sajnos már ott nem került bemutatásra, amiből kiderült, hogy mégiscsak Boba Fett lett volna a játék főszereplője.

Sajnos, ebből már nem lesz semmi, pedig az előzetes alapján jónak ígérkezett - bár sokan vannak amellett is, hogy a George Lucas nyomására bekerült Boba Fett helyett jobb lett volna az eredeti koncepció -, de most már végülis mindegy, a játék nem fog elkészülni.

Azóta történt

Előzmények