Az LG pert indított a Sony ellen, nem hozhatnak be több PS3-at Európába

A Sony egy újabb problémával találta magát szemben a múlt hónapban, amikor is az LG beperelte őket, mondván, hogy a Sony négy ponton sért bizonyos "Blu-ray lejátszókkal kapcsolatos" szabványt a PS3-mal, ezért nincs helye az amerikai piacon. Az LG a Sony Bravia televíziói ellen is vizsgálatot kérvényezett, melyben szintén négy pontbeli szabálysértést véltek felfedezni.

És ha ez még nem lenne elég, az LG Electronics annyit már most elért a bírósági tárgyalások során, hogy az európai vámhatóságok egyetlen darab (!) PS3 konzolt se engedhessenek az EU területére, legalább 10 napon keresztül, de ez tovább is elhúzódhat. A hágai Nemzetközi Bíróság hozta a határozatot, ami körülbelül 100.000 darab PS3 konzolt érint, hiszen a Sony nagyjából ennyit szállított volna Európába a tiltás határideje alatt.

Az értesülések szerint az LG lépésének hátterében az áll, hogy a Sony tavaly decemberben hasonló okok miatt indított pert ellenük, mégpedig bizonyos mobiltelefonokban használt eszközökre hivatkozva.

A Sony egyelőre nem kommentálta az esetet, de hamarosan lépnie kell, hiszen ha elhúzódik ez az újabb fiaskó (Ugye, közben a kalózokkal is hadakoznak - lásd: előzmények), akkor könnyen kiürülhetnek az európai boltok PS3 készletei. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben elveszítik a pert, úgy dollár százmilliókat kell fizetniük kompenzáció gyanánt az LG-nek a világszerte eladott PS3 konzolok után.

Előzmények