PSN: A legújabb töréssel visszaállíthatjuk bannolt accountunkat

Pár nappal ezelőtt írtunk róla, hogy a Sony elkezdte bannolni azokat a felhasználókat, akik módosított firmware-rel használták a PlayStation 3 konzoljukat, valamint illegális forrásból származó alkalmazásokat tároltak a merevlemezeiken.

Ám a cég ezen lépése nem hatotta meg a hackereket, két nap alatt elkészültek a legújabb töréssel, aminek segítségével a bannolt felhasználók visszaállíthatják gépeiken a PlayStation Network szolgáltatásait, sőt, még arra is lehetőségük van, hogy más játékosok gépeit is visszaállíthassák, vagy akár bannolhassák is azokat a PlayStation Network hálózatából.

Amennyiben a törést használó egyén rendelkezik a célszemély konzoljának azonosítójával, már könnyűszerrel visszaállíthatja azt a PSN hálózatába. Ezeket az ID-ket azonban rosszindulatú egyének is különféle forrásokból megszerezhetik, akár másodkézből, akár egy ostoba felhasználó által szándékosan kiadva, úgyhogy mostantól nagyon ügyeljünk arra, hogy a konzolunk azonosítóját senki illetéktelen ne tudhassa meg.

A Sony egyelőre még nem reagált a legújabb fejleményre, amint megteszik, értesítünk róla benneteket.

Azóta történt

Előzmények