Az EA eltávolította a Tálibokat a Medal of Honor multijából

Az Afganisztánban elesett, illetve a jelenleg is ott harcoló amerikai és szövetséges katonák, valamint azok családtagjai iránti tiszteletből, az Electronic Arts kivette a Tálibokat a hamarosan megjelenő Medal of Honor című háborús játék multijából.

Nemrég írtunk róla, hogy hatalmas felháborodást keltettek az Egyesült Államokban a Medal of Honor többszereplős játékmódjában kiválasztható Tálibok, akiket irányítva az volt a feladatunk, hogy amerikai és szövetséges katonákat gyilkolásszunk.

Mostantól mindig szemben állunk veletek.

Az EA azóta kapott hideget-meleget az üggyel kapcsolatban, és bár a visszajelzők zöme pozitív véleménnyel nyilatkozott a játékról, jócskán akadtak olyanok is - elsősorban az Afganisztánban elesett, vagy jelenleg is ott harcoló szövetséges katonák családja és barátai -, akik nehezményezték a dolgot. Így aztán végül az EA úgy döntött, hogy eltávolítja a Tálibokat a Medal of Honor multijából.

Mostantól csak úgy nevezik őket, hogy "Opposing forces", azaz a "Szemben álló erők" katonái. A játék vezető producere, Greg Goodrich jelentette be tegnap a játék hivatalos oldalán, hogy ez a változtatás semmiféle kihatással nem lesz a játékmenetre, viszont a Medal of Honor franchise mindig is tiszteletben tartotta azok emlékét, akik a hazájukért áldozták az életüket, ezért remélik, hogy ezzel a gesztussal sikerül kiengesztelniük az aggódó szülőket és barátokat.

Azóta történt

Előzmények