GameStop: Újra átgondolják a Medal of Honor árusítását

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, az új Medal of Honor című háborús játék árusítását megtiltották azokban a GameStop áruházakban, melyek katonai létesítmények közelében működnek. Ennek nyilvánvaló okaként a játék multiplayer módjában játszható félként kiválasztható Tálibok szerepeltek.

Viszont azóta változott a helyzet, a Tálibokat kivették, így most már elméletileg elhárult az akadály is, ami meggátolta a játék októberi megjelenését ezekben az üzletekben. Azért csak elméletileg, mert a kiadó Electronic Arts nem fogja egyenesen megkérni az AAFES-t, akik a tilalmat kiadták, hogy töröljék el azt. Ugyanakkor egy levelet elküldtek a részükre, hogy "tisztázzák a dolgokat a Medal of Honor-ral kapcsolatban", így várható változás az ügyben.

Kifüstöltük őket, most már jöhet a játék.

Ugyanakkor az AAFES reagált a GameStop kívánalmaira is, mondván, hogy tudatában vannak a dolognak, de előbb egy átfogó vizsgálatot fognak lefolytatni a változások mértékét illetően, és csak azokat teljesen megértve bírálják felül az álláspontjukat. Tehát van némi esély rá, hogy amennyiben sikerül időben elsimítani a dolgokat, megjelenhet októberben a Medal of Honor című játék a katonai bázisok mellett működő üzletekben is.

Egy másik ide kapcsolódó hír szerint az Amerikai Hadsereg egészen a közelmúlt eseményeiig még csak nem is tudta, hogy a játékban választható félként szerepelnek majd a Tálibok. Mivel a hadsereg biztosította a játék készítői számára, hogy felvételeket készítsenek többek között a járműveik és a fegyvereik hangjáról, vagy hogy lefotózhassák azokat, és az egyéb katonai felszereléseiket is, ezért több, mint meglepettek voltak, amikor a tudomásukra jutott a dolog.

Azóta történt

Előzmények