Alan Wake: American Nightmare - Egyelőre nincs tervben PC verzió

Tegnap bizonyára sok PC-s játékos örült a Remedy bejelentésének, miszerint mégsem volt kacsa az Alan Wake számítógépes változatáról terjengő pletyka. Ezen felbuzdulva egyből elindultak a találgatások, hogy akkor bizonyára van remény az American Nightmare címmel érkező XBLA játék átírására is. Azonban a készítők hamar lehűtötték a reménykedő játékosokat: az Alan Wake folytatása jelen állás szerint kizárólag XBOX360-ra fog megjelenni.

A DSOGaming munkatársai kapcsolatba léptek a Remedy-vel, mire a folytatás fejlesztését végző Sandbox Strategies egyik embere, Aaron Palacios azt a választ küldte vissza számukra, hogy, bár jelenleg együttesen munkálkodnak az Alan Wake: American Nightmare készítésén, jelenleg egyáltalán nem terveznek belőle PC verziót.

A cikkíró szerint ez várható volt, hiszen miután most jelentették be az első rész érkezését PC-re, így most a Remedy arra kíváncsi, hogy mennyien fogják azt megvásárolni. Addig, amíg kiderül hogy elég sikeres lesz-e az Alan Wake PC változata, az American Nightmare XBOX360-exkluzív marad, majd ha kellő példányban fogy a játék, utána várhatóan azt is átportolják.

Mindenesetre reményét fejezi ki aziránt is, hogy ezúttal nem kell egy évet várnunk a konverzióra, hiszen most már nincs ott a Microsoft, amire "1 éves XBOX-exkluzivitás" címén hivatkozhatnak.

Azóta történt

Előzmények