A Ubisoft kijavította a Uplay DRM hibás pluginjét

Viszonylag gyorsan reagált a tegnap felfedezett kellemetlen helyzetre a Ubisoft. Mint ismeretes, a Google egyik biztonsági szakembere felfedezett egy komoly hibát a Uplay DRM által telepítéskor felrakott pluginben. Egy exploitot kihasználva könnyen áldozatául eshetett volna bármelyikünk az adathalászoknak.

A Ubisoft egy közleményben tudatta a játékosokkal, hogy a Uplay PC nevű alkalmazás legújabb, 2.0.4-es verziója már elérhető, melyben kijavították a webböngésző pluginben található exploit hibáját. Azt ajánlják mindenkinek, hogy úgy frissítsen, miközben a böngésző be van zárva, ekkor tudja megfelelőképpen felülírni a régi fájlokat a telepítő. A frissített Uplay telepítő a patch-csel együtt letölthető a Uplay honlapjáról.

A kiadó közleményének végén azt írják, hogy nagyon komolyan kezelik a biztonsági problémákat, ezért folyamatosan odafigyelnek azokra a visszajelzésekre, melyek rendszereik sebezhetőségére hívják fel figyelmüket. Amint ilyet tapasztalnak, gyorsan megszüntetik a felmerülő problémákat, ahogyan azt ebben az esetben is tették.

 

Azóta történt

Előzmények