Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz bronin7 #6959 üzenetére

    Én miért tartom attól többre magam, ha azt állítom, hogy Isten létezik, de istenek nem léteznek? Nem én vagyok az igazabb, hanem az, amiben hiszek. Az út jobb, amin járok, az utam az ,ami jó irányba visz, nem én vagyok a jobb. Semmi felsőbbrendűség érzés nincs ebben. Fura, és nem te vagy az egyedüli, aki ezt ilyen felsőbbrendűsködésnek gondolja.

    Másnak megfelelni? A hit egy kezdetleges szintjén valóban erről van még szó. Külső szabályok, előírások, törvények. Ha egy kicsit foglalkozol a hiteddel és önmagaddal, gyorsan rájössz, hogy nem a megfelelés a cél, nem egy hatalmas bíró önkényes törvényeinek betartása a fő feladat. Azt hittem, ez számodra is világos. Egész máshonnan fúj a szél. De így nem is tudom, honnan kezdjem magyarázni neked ezt az egészet. Így teljesen érthető már, miért ilyen kérdéseket írsz, és miért vannak fenntartásaid.

    "Te csak azt hiszed, hogy megtaláltad a választ, pedig csak áthelyezted a felelősséget másra. Ez esetben Istenre."

    Szó sincs ilyesmiről. Azaz szó lehet, a hit egy korai fázisában.

    Kezdem látni, hogy itt a hívők vs. nem hívők ellentét valójában nem is e két csoport között zajlik. Nem a nemhívőséged miatt mondasz ilyeneket. Nem csak a hitnek van korai fázisa. Ugyanígy egy hitetlen is tartózkodhat az önismeret korai fázisában. Vagy a hívők ismeretének korai fázisában, ami által csak a korai hitfázisokat ismeri, ebből von le következtetéseket. Az összes eddigi kérdésed és állításod ezt támasztja alá.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák